Peste 100.000 de elevi din Timiș încep astăzi școala. Ce probleme sunt

Peste 100.000 de elevi din Timiș încep astăzi școala. Ce probleme sunt

0
DISTRIBUIȚI

Emoții pentru copiii din județul Timiș, care încep școala, astăzi. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, în bănci sunt așteptați peste 100.000 de preșcolari și școlari. Noul an nu începe fără probleme în unele unități de învățământ.

Astfel, în județul Timiș își deschid porțile pentru elevi nouă școli neautorizate, care funcționează pe răspunderea directorului.


Dintre acestea, patru pot fi autorizate în perioada următoare. Este vorba de școala și grădinița din Cliciova, școala din Topolovățu Mare și școala din Sânpetru Mic. În ceea ce privește celelalte școli fără autorizație, grădinița din Belinț este cuprinsă pe Programul Național de Dezvoltare Locală, grădinița din Chevereșu Mare va fi reabilitată cu bani veniți de la Ministerul Dezvoltării, pentru Școala Primară Folea se va propune comasarea din anul școlar următor, pentru că are un număr extrem de redus de elevi, iar pentru grădinițele din Ivanda și Folea “nu sunt soluții pentru remedierea problemelor”, transmite ISJ Timiș.

De asemenea, în județul Timiș funcționează și 24 de unități de învățământ care au primit o notificare negativă, după ce au fost constatate mai multe nereguli.

Totodată, Inspectoratul Școlar Timiș comunică faptul că în șapte unități de învățământ, elevii merg la cursuri în două schimburi, din cauza lipsei de spațiu. Vorbim de școlile gimnaziale nr. 24, 13, 19, 30 și 7, Liceul “Grigore Moisil” și Liceul Sportiv Banatul.

La nivelul județului Timiș, în acest an școlar funcționează 594 de unități de învățământ, dintre care 390 în mediul rural și 204 în mediul urban, în care învață 97.530 de elevi. De asemenea, alți 6.024 de copii sunt înscriși în 40 de școli și grădinițe private.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.