Prăpăd în județul Arad, în urma furtunii puternice: câți copaci au fost...

Prăpăd în județul Arad, în urma furtunii puternice: câți copaci au fost doborâți în păduri VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
copaci doborati
Copaci doborâți de furtună în județul Arad

Furtuna puternică de duminică a făcut prăpăd în pădurile din județul Arad, dar și din județele Bihor și Maramureș, unde numeroși copaci au fost puși la pământ.

Reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva transmit că în cele trei județe a rezultat un volum cumulat al arborilor rupți sau doborâți de aproximativ 460.000 de metri cubi, din care 246.000 de metri cubi sunt doborâturi în masă, adică întreaga suprafață de pădure a fost afectată. Astfel, la un volum mediu de 300 de metri cubi la hectar, specialiștii Romsilva estimează că peste 700 de hectare de pădure au fost doborâte complet.

Cele mai mari pagube au fost înregistrate la Direcția Silvică Bihor, cu aproximativ 200.000 de metri cubi, Direcția Silvică Arad, cu 85.000 de metri cubi, și Direcția Silvică Maramureș, cu 70.000 de metri cubi.

„Conform normelor silvice, suprafețele vor fi refăcute de silvicultori, în cazul doborâturilor în masă, unde distrugerile sunt complete, după obținerea aprobărilor legale și după evacuarea lemnului afectat, terenul fiind reîmpădurit în cel mult doi ani”, transmite Romsilva, prin intermediul unui comunicat de presă.

Urmările furtunilor recente în pădurile de stat de la Ocolul S…

Urmările furtunilor puternice din ultimele zile în pădurile de stat administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva la Ocolul Silvic #Remeți din cadrul Direcției Silvice #Bihor.Din primele date provizorii centralizate, a rezultat un volum cumulat al arborilor rupți sau doborâți de aproximativ 460.000 de metri cubi, din care 246.000 de metri cubi sunt doborâturi în masă, adică întreaga suprafață de pădure a fost afectată.


Toate suprafețele afectate de fenomenele meteorologice extreme vor fi reîmpădurite în cel mult doi ani.Mai multe detalii despre efectele furtunilor recente: http://www.rosilva.ro/comunicate_de_presa/mii_de_hectare_de_padure_afectate_de_fenomenele_meteorologice_extreme_din_ultima_saptamana__p_321.htm

Опубліковано Regia Nationala a Padurilor – Romsilva 21 вересня 2017 р.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.