Prăpăd pe bani publici la Timişoara. Lista obiectivelor reabilitate de mântuială

Prăpăd pe bani publici la Timişoara. Lista obiectivelor reabilitate de mântuială

1
DISTRIBUIȚI

Furtună de ieri a cauzat prăpăd la Timişoara. Multe din obiectivele afectate de urgie au fost fie construite recent, fie reabilitate cu bani de la primăria Timişoara, prin contracte încheiate fără organizarea unor licitaţii.

Pe listă se află poarta de la intrare în oraş, de pe Calea Lugojului, care s-a prăbuşit peste maşina unui tânăr şi l-a ucis. Băiatul avea 24 de ani şi era student la Medicină. Contractul pentru reabilitarea porţii de pe Calea Lugojului a fost atribuit direct de către primărie, având o valoare de peste 50.000 de euro. Firma care a realizat lucrările se numeşte Stareto SRL şi este din Timişoara. Poliţiştii au decis deschiderea unui dosar penal în cauză.

Un alt obiectiv afectat de furtuna de ieri a fost clădirea Incuboxx, investiţie ridicată cu fonduri europene.


Clădirea a fost construită de firma Saiftim patronată de pesedistul Ovidiu Brânzan. Valoarea proiectului finanţat cu fonduri europene a fost de 17,7 milioane de lei, sumă din care doar 7,2 milioane de lei au venit de la Uniunea Europeană. Lucrările au început în anul 2012 şi s-au finalizat în 2014. Deşi clădirea esta una modernă, aceasta a fost afectată grav de furtuna de ieri, rămânând fără părţi mari din faţadă.

Mai multe şcoli din Timişoara au fost şi ele afectate de furtuna de ieri, cursurile fiind chiar suspendate. Conform anunţului făcut de Inspectoratul Şcolar, cursurile la Colegiul Tehnic de Vest, la Liceul de Arte, la Colegiul Economic „F.S. Nitti” şi la Liceul „Dositei Obradovici” au fost suspendate, după ce clădirile şcolilor au fost afectate de furtuni. Şi aici, la fel la obiectivele amintite mai sus primăria a plătit lucrări de modernizare. Calitatea lucrărilor plătite de primărie este una îndoielnică, dacă ţinem cont de faptul că la o furtună puternică mare parte din investiţii au fost distruse.

În următoarele ore, primăria va comunica o poziţie oficială faţă de situaţiile produse ieri, în urma furtunii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.