Premierul Mihai Tudose, prezent la o nouă întâlnire a Comitetului pentru Situații...

Premierul Mihai Tudose, prezent la o nouă întâlnire a Comitetului pentru Situații de Urgență, la Timișoara UPDATE La cât se ridică pagubele în județ

1
DISTRIBUIȚI

Prim-ministrul a fost prezent și astăzi la Timișoara pentru o nouă ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență, în urma furtunii care a devastat vestul țării duminică.

MIhai Tudose a ajuns la Prefectura Timiș puțin după ora 12.00 și a petrecut câteva minute în biroul prefectului Eva Andreaș, întâlnire restrânsă la care a participat și Călin Dobra, șeful Consiliului Județean Timiș. În jurul orei 12.30 a început ședința Comitetului pentru Situații de Urgență.

Premierul Tudose a făcut o serie de declarații, înainte de ședința de la Prefectura Timiș, acolo unde i-a arătat primarului Robu o poză cu un panou publicitar care stă să se prăbușească.

„Domnule primar, panoul acesta e în oraș, stă să cadă pe trotuar, e la 45 de grade. De asemeni, la Colegiul Național «Loga» am văzut două lucruri: cum a picat acoperișul și cum a fost inundat subsolul.


Domnule primar, sunt lucrări executate de către deținătorul clădirii, poate ajutați și dumneavoastră un pic acolo, că ne asigurăm să nu intre apa pe sus și ea întră pe jos. Am ținut sub observație eforturile Enel. Eforturile Enel sunt de două tipuri: efortul PR, că au început să fie foarte activi pe net și efortul de a repune în funcțiune rețeaua electrică. Aici nu este nimic greu de observat pentru că se mișcă atât de încet, încât nu puteți rata evenimentul. La 48 de ore de la furtună încă este lipsă de energie în localități, la școli, în dispensare. Nu este posibil așa ceva. Dacă legea permite acest lucru, vă asigur că nu va mai fi așa și atunci poate vom găsi o posibilitate ca data viitoare când se întâmplă o asemenea ploaie să nu stăm 48 de ore după o societate care nu își face treaba. Încă 30.000 de locuințe azi-dimineață la ora 7.00 nu aveau curent. În rest, jos pălăria pentru toți ceilalți, primele dosare pentru despăgubiri sunt gata. Încercăm și pe culte, să nu se strice picturile din lăcașele de cult”, a spus Tudose.

UPDATE „Am peste un miliard de lei vechi astăzi în acest dosar pe care mi l-a înmânat doamna prefect astăzi. Rămâne să vedem factura totală. Eu am o listă oficială, pe ea sunt școli din județ. Domnul primar s-a abținut în ședință susținând că în nevoi ar mai trebui un zero. Ok, să își asume evaluarea și vedem cine are dreptate. Trebuie să începem de undeva. V-am spus că în două zile avem hotărârea de guvern și vom da banii imediat. Toate județele vor beneficia de același tratamet”, a declarat Tudose după ce a ieșit de la ședința comandamentului de urgență.

Foto: Constantin Duma

1 COMENTARIU

  1. cine doarme in aceste doua trei zile pana vin …ploile, VA REGRETA AMARNIC !
    ESTE BINE CA EXISTA PRAGMATISM SI MULTA…MISCARE !
    PS. TROITA DIN REVOLUTIE DIN FATA CATEDRALEI MITROPOLITANE ESTE..ȚĂNDĂRI !
    A CAZUT PESTE EA UN FALNIC BRAD SCOS DIN RADACINI…!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.