Primăria a socotit: daune de zeci de milioane după furtună, la Timișoara....

Primăria a socotit: daune de zeci de milioane după furtună, la Timișoara. Lista cu obiective afectate

0
DISTRIBUIȚI

Pagube uriașe produse la Timișoara după furtuna de duminică. Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a prezentat astăzi lista cu clădiri afectate, dar și o situație din teren. Urgia care a lovit Timișoara a distrus acoperișurile a zeci de școli.

„Au fost pagube, după cum știți, la Grădina Zoologică, și estimările sunt că ne va costa o sumă de circa 800.000 de lei remediere stricăciunilor de acolo. De asemenea, au fost distruse acoperișurile la Piața de Gros, în Piața Iosefin și Piața Badea Cârțan. La ce este în jurisdicția Direcției de Mediu a primăriei se estimează că pagubele sunt de 4.300.000 de lei (…) Aici ne orientăm către școli și spitale. Nu vă pot spune suma. Ce știu este că la opt dintre școlile afectate este o sumă de circa 20.000.000 de lei, dar e o listă foarte scurtă aceea de opt”, a declarat primarul Robu.

Pe lista unităților școlare afectate se numără Liceul de Arte Plastice, Colegiul Tehnic de Vest, Liceul Obradovic, Liceul Auto, Liceul Calderon, Liceul Economic, Liceul Grigore Moisil, Liceul Lenau, Liceul Henri Coandă, Liceul Emanuil Ungureanu, Colegiul Bănățean, Școala Generală nr.


27, Școala generală nr. 6, nr. 26, 28, Grădinița PP48, Grădinița Lenau, toate unităție amintite având acoperișuri afectate. Stricăciuni s-au produs și la Spitalul Municipal, la Filarmonică și la primărie. Deși orașul este în continuare împânzit de copaci căzuți, primarul se arată mulțumit de activitatea societăților din subordinea Consiliului Local Timișoara.

„Cei care au avut prerogative de intervenție și-a-u făcut datoria și trebuie să o spun răspicat și să le mulțumesc. (…) Duminică au intervenit toate structurile primăriei. Am dat dispoziții imediate și SDM, Colterm, Aquatim, Retim, RATT toate societățile au avut oameni pe teren, Direcția Edilitară, Direcția de Mediu, Poliția Locală și alături de ISU care are coordonarea s-a intervenit și în mod evident se continuă intervențiile inclusiv astăzi pentru că mai avem de muncit până să remediem urmările unei calamități de proporțiile pe care deja le conoaștem. Nu mai port polemici, cine vrea să recunoască, să recunoască, cine nu, nu eu am fost prin oraș și știu ce s-a făcut. Orașul a fost blocat în totalitate după furtună, nu știu cât știți lucrul acesta din contact direct cu realitățile. Prin intervenții, s-a făcut într-un timp scurt să se poată circula pe marile artere și pe o bună parte din celelate pentru că principalul scop a fost deblcoarea”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.