Primăria Timișoara: Radarele și sistemele de detecție a trecerii pe roșu, funcționale....

Primăria Timișoara: Radarele și sistemele de detecție a trecerii pe roșu, funcționale. De când se dau amenzi și ce problemă mai trebuie rezolvată

1
DISTRIBUIȚI

Vești proaste pentru șoferii care încalcă legea. Primăria Timișoara anunță că radarele pentru identificarea celor care depășesc viteza legală, precum și sistemele de detecție pe roșu sunt funcționale.

“Vă aducem la cunoştinţă faptul că sunt funcţionale radarele de viteză pentru identificarea celor care depășesc viteza regulamentară şi transmiterea automată a imaginii şi a datelor de identificare ale mașinii care a săvârşit abaterea, precum şi sistemele de detecţie a trecerii pe culoarea roşie a semaforului electric şi transmiterea automată a imaginii şi a datelor de identificare ale maşinii”, comunică Primăria Timișoara.

Potrivit reprezentanților municipalității, imaginile vor fi transmise Poliției Rutiere Timișoara începând cu data de 11 septembrie, pe suport electronic, pentru a se dispune măsurile care se impun.

“Tragem un semnal de alarmă şi facem apel către toţi conducătorii auto să respecte semnificaţia semnalizării rutiere de pe raza municipiului Timişoara, pentru a evita sancţionarea contravenţională/penală etc”, transmite Primăria Timișoara.

Vă reamintim că, ieri, primarul Nicolae Robu l-a atacat pe șeful Poliției Rutiere Timiș, nemulțumit fiind că imaginile de pe camerele de supraveghere din sistemul inteligent de management al traficului nu sunt încă folosite de polițiști, astfel încât șoferii care nu respectă legea să poată fi amendați.

Conform legislației în vigoare, ca să se poată da amenzi trebuie ca Primăria Timișoara să aibă documente care să dovedească faptul că respectivele echipamente sunt omologate și certificate metrologic, în cazul radarelor.


În cazul camerelor de supraveghere pentru detecția trecerii pe roșu, acestea trebuie să fie certificate. Până acum, nu există un protocol între Primăria Timișoara și IPJ Timiș pentru exploatarea sistemului de supraveghere din municipiu.

Citeşte:

Robu îl atacă pe șeful Poliției Rutiere: “Are discursuri populiste, sunt marcate de o poziție politică inadmisibilă pentru un polițist”. Care este motivul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.