Primarul Robu explică întârizierile de pe șantierele din Timișoara: „Este elementar, e...

Primarul Robu explică întârizierile de pe șantierele din Timișoara: „Este elementar, e simplu ca bună-ziua, dar unii pricep mai greu”

2
DISTRIBUIȚI

Șantierele care durează parcă o veșnicie au devenit ceva obișnuit în capitala Banatului. Iar dacă cetățeni sunt, nu de puține ori, nemulțumiți de faptul că lucrările nu se finalizează la timp, există și oameni care nu sunt deranjați de acest aspect. Printre ei se numără chiar primarul Nicolae Robu, care spune că este satisfăcut de starea lucrărilor de oraș și că numai cei mai grei de cap nu înțeleg de ce ce produc întârzieri.

„Este toamna marilor finalizări. Niciodată nu s-a lucrat la așa de multe din marile bulevarde și în plus să existe și lucrări mari de creare de pasaje așa cum sunt cele de la Jiul și Popa Șapcă.


Aici trebuie să înțelegeți, eu tot explic, ieri a fost o zi cumplită pentru hateri, cred că astă-noapte nu au prea dormit și din cauza asta și din cauză că a ieșit și cu Poli, care a câștigat la Dinamo. În fine, multă suferință la unii. Trebuie înțeles că termenele acestea pentru lucrări la drumuri, la pasaje, ele nu sunt atât de rigide cum își închipuie cineva. Că la licitație se spune, astăzi este data de, durata lucrărilor este de 24 de luni și se face socoteala când pică 24 de luni. Bun. Din momentul în care se dă ordinul de începere a lucrărilor, se socotesc 24 de luni la început, că nu ai ce face și vezi când se ating ele. Nimeni nu știe cât durează iernile care sunt pe parcurs. Nu se știe aprioric dacă sunt descoperiri arheologice, nu se știe aprioric dacă trebuie mutate rețele de gaz, de apă și o mulțime de lucruri. Toate aceste elemente neprevăzute la momentul când se dă ordin de începere a lucrărilor conduc la ordin de sistare a lucrărilor pe anumite perioade de timp și acele perioade când nu se poate lucra, nu că nu are chef cineva să lucreze, se adaugă la data la care ar fi fost termen final dacă s-ar fi putut lucra neîntrerupt. Și atunci termenele nu reprezintă întârzieri ale lucrărilor, așa e legislația când ai dat ordin de întrerupere perioada de întrerupere să o adaugi ca durată la ceea ce ar fi trebuit să fie dată de finalizare. Este elementar, e simplu ca bună-ziua, dar unii pricep mai greu și e treaba lor că pricep mai greu. E valabil și pentru lucrările de reparații dintr-un milion de motive care pot interveni. (…) Sunt termene orientative. (…) Eu sunt foarte mulțumit de cum merge treaba în oraș, întotdeuna este loc și de mai bine”, a declarat primarul Robu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.