Primarul Robu, scrisoare către premierul Tudose și liderului PSD, Liviu Dragnea. Ce...

Primarul Robu, scrisoare către premierul Tudose și liderului PSD, Liviu Dragnea. Ce le cere acestora în ceasul al 13 lea

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu spune că apreciază faptul că în țară se construiesc noi stadioane, inclusiv la Alexandria sau Târgoviște, dar că este nemulțumit de faptul că se realizează doar într-o anumită parte a României, astfel că Timișoara a rămas pe dinafară.

În speranța că lucrurile se vor schimba, primarul Timișoarei a trimis o scrisoare premierului Mihai Tudose și liderului PSD, Liviu Dragnea, cărora le solicită să aloce fonduri și pentru realizarea unui stadion modern, precum și a unei săli polivalente, mai ales că orașul de pe Bega va fi Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

“Timișoara a câștigat, prin competiție, titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021. (…) Timișoara are o mulțime de puncte tari. De altfel, datorită lor a și câștigat. Are, însă, și un număr de puncte slabe. (…) Timișoara nu are o sală polivalentă mare, modernă – singura sa sală este vechea Olimpia, construită în anii 1960, cu doar 1.500 de locuri – și nu are un stadion modern – stadionul “Dan Păltinișanu” a fost și el construit în anii 1960 și este puternic uzat și fizic și ca funcționalități, conceptual”, scrie în mesajul trimis premierului Tudose.

De asemenea, Nicolae Robu precizează că și “Timișoara este în România” și atrage atenția că fără realizarea celor două obiective, orașul nu va putea fi la “înălțimea cerută” în anul 2021.

“Aflăm din presă că se alocă fonduri pentru construirea de stadioane la Alexandria, reședința județului Teleorman, și la Târgoviște, reședința județului Dâmbovița, alături de stadioanele din București, Craiova și Târgu-Jiu.


Eu mă diferențiez de cei ce critică aceste investiții, și nu numai că nu le critic, dar o spun răspicat: le apreciez! Ce nu apreciez, însă și cer vehement ca lucrurile să se schimbe este că asemenea investiții se fac doar într-o anumită parte a țării. Ori, și Timișoara este în România și Aradul și Sibiul și Alba-Iulia și Baia Mare și atâtea și atâtea alte orașe importante, reședinte de județ și ele”, a precizat Nicolae Robu.

Totodată, primarul Timișoarei semnalează faptul că este “inadmisibil” ca cele două obiective să nu intre la finanțare din acest an, iar “orice întârziere de-acum înainte ar face imposibilă finalizarea lor înainte de 2021”.

În finalul scrisorii adresate premierului Tudose și liderului PSD, Nicolae Robu propune “introducerea imediată la finanțare a celor două obiective, acum în 2017, deodată cu stadioanele de la Alexandria și Târgoviște. Fac mențiunea că ne exprimăm disponibilitatea de a susține de la bugetul local 50% din costurile elaborării studiilor de fezabilitate și, la nevoie, chiar mai mult”. Introducerea la finanțare în acest an este imposibilă, practic, având în vedere că suntem în luna septembrie și deja de vorbește de bugetul pentru anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.