Ping-pong cu terenul primariei pentru sala polivalentă de 16.000 de locuri. Pentru...

Ping-pong cu terenul primariei pentru sala polivalentă de 16.000 de locuri. Pentru ce se vor da bani UPDATE Proiectul a fost votat

0
DISTRIBUIȚI

Proiect important pe ordinea suplimentară a ședinței de plen de la Consiliul Local Timișoara. Dacă în vreme cu câteva luni, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, tuna și fulgera la adresa guvernului PSD cu privire la amplasarea sălii polivalente cu 16.000 de locuri – care ar urma să fie construită cu bani de la Compania Națională de Investiții la Giroc, acum, edilul le cere aleșilor locali să voteze un proiect privind împuternicirea unei comisii care să negocieze cu Electrometal S.A demolarea unor construcții aflate pe terenul pe care ar urma să se ridice viitoarea sală polivelantă.

Cu alte cuvinte, Primăria Timișoara a comunicat CNI ca viitoare locație pentru sala polivalentă un spațiu care nu este liber de sarcini, pentru că deși terenul aparține primăriei, acesta este dat cu drept de administrare către compania Electrometal SA, iar pe el sunt ridicate mai multe construcții care aparțin companiei.


Terenul cu pricina are 17.050 de metri pătrați și este situat în zona Stadionului „Dan Păltinișanu” (fostul teren de rugby), iar în expunerea de motive se arată că este necear ca negocierea să se poate cât mai repede pentru ca locația să fie selectată de CNI pentru ridicarea sălii.

În vara anului 2016, și Consiliul Județean Timiș propunea pentru ridicarea sălii polivelante un teren care nu era liber de sarcini. Aleșii județeni PNL au votat împotriva deciziei de demolare a construcțiilor care se aflau pe acel teren. La acea dată, însă, primarul Nicolae Robu nu menționa nimic vizavi de faptul că și terenul propus de el are aceleași probleme. Aleșii au votat introducerea proiectului pe ordinea de zi. Consilierul local PSD, Dan Idolu, l-a atenționat pe primarul Robu că nu este în ordine ca astfel de proiecte să fie introduse suplimentar pe ordinea de zi și aleșii să fie acuzați de rea-voință atunci când nu votează documente pe care nu le-au văzut. Primarul a explicat că pe o porțiune din terenul vizat pentru construcția sălii polivalente sunt niște ruine ridicate de ani buni și că nimic nu se va face fără aprobarea CLT. Edilul a acuzat că „oricine își dă seama că asistăm la un nou boicot continuu, la absolut orice. Vreți război, veți avea război”.

Vom reveni cu detalii din momentul în care proiectul va fi supus la vot.

UPDATE Proiectul a fost aprobat prin votul consilierilor locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.