Primii pași concreți au fost făcuți: maternitate nouă la Timișoara, cu fonduri...

Primii pași concreți au fost făcuți: maternitate nouă la Timișoara, cu fonduri europene

0
DISTRIBUIȚI

incubatoare maternitatea odobescu

După ani întregi de promisiuni, au fost făcuți primi pași înspre construcția unei noi maternități la Timișoara. Conform estimării făcute de președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, lucrările ar putea începe în toamna anului 2018 sau chiar în 2019. Proiectul va fi realizat cu bani de la Uniunea Europeană, într-un parteneriat cu Ungaria.

„Astăzi a fost încărcată documentația în sistemul informatic. Acest proiect se accesează pe fonduri europene, pe programul de cooperare transfrontalieră România – Ungaria.


Principala activitate a acestui program constă în relocarea Clinicii de Obstetrică-Ginecologie «Bega» într-un spațiu nou construit pe un teren pe care CJ l-a pus la dispoziție paralel cu Casa Austria, o suprafață de teren de 5.000 de mp. Valoarea totală a proiectului pentru partea română este de 12.000.000 de euro. Acești bani se împart în două după cum urmează: pentru răspunderea CJT construcția clădirii și mobilierul de specialitate 8.000.000 de euro, iar pentru partenerul CJT, Spitalul Județean 4.000.000 de euro pentru achiziție de aparatură medicală. Sunt prevăzute un număr de 124 de paturi cu 13 departamente în domeniul obstetrică – ginecologie. (….) Astăzi s-a încărcat în sistem nota conceptuală care va fi analizată de către specialiști și experți de la autoritatea de management. Din momentul în care ne vor da OK-ul vom realiza studiul de fezabilitate și mai apoi se va semna contractul de finanțare și se va demara proiectarea și execuția”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.