Probleme cu gestionarea deponeului de la Ghizela. O zonă din Timiș riscă...

Probleme cu gestionarea deponeului de la Ghizela. O zonă din Timiș riscă să rămână fără operator de salubritate

0
DISTRIBUIȚI

Problemele legate de gestionarea deponeului de la Ghizela continuă. Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a anunțat că în curând va organiza o întâlnire cu prefectul Eva Andreaș și alți factori de decizie pentru a rezolva problema gestionării deponeului, dar și a contractării unor firme de salubrizare.

„Avem două probleme ceea ce înseamnă gestionarea deponeului de la Ghizela prin prisma a ceea ce înseamnă normele legislative.


Dacă CJ face eforturi în a susține, cred că trebuie să ne aplecăm și asupra operatorului care va colecta deșeurile pe raza județului Timiș, și vă propun ca în luna octombrie împreună cu doamna prefect să facem o întâlnire ținând cont de faptul că cele patru zone în care a fost împărțit județul deja vor avea de anul viitor operatori. Astfel că vom discuta de anul viitor pe ceea ce înseamnă colectarea deșeurilor cu maxim doi operatori. Avem și o situație delicată, zona Făget, care nu a prezentat niciun fel de interes pentru vreun operator economic și 31 decembrie este termenul de închidere a proiectului. Vă solicit să veniți în sprijinul autorităților județene ca să nu fim pasibili de o corecție financiară. În cadrul proiectului și în cadrul contractului semnat cu operatorii care colectează deșeuri au prinsă în proiect o sumă foarte importantă, pe fiecare an, sumă care se va direcționa spre ceea ce înseamnă conștientizarea populației privind colectarea selectivă a deșeurilor”, a explicat Călin Dobra.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.