Ripensia Timișoara, la primul pas greșit pe teren propriu. Roș-galbenii rămân lideri...

Ripensia Timișoara, la primul pas greșit pe teren propriu. Roș-galbenii rămân lideri în B, cel puțin încă o zi, după remiza ”activă” cu FC Argeș GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Egalitate între ”Ripi” și FC Argeș

Roș-galbenii rămân neînvinși, dar au înregistrat totodată al doilea meci la rând fără victorie în Liga a II-a. FC Ripensia Timișoara a început mai greu duelul cu o altă nou promovată ambițioasă, FC Argeș Pitești. Cu toate acestea elevii lui Remus Steop au deschis scorul prin tânărul Denis Golda și puteau să conducă cu 2-0, dar în cele din urmă bănățenii și argeșenii au căzut la ”pace”. A fost 1-1 final în Ciarda Roșie după reușita lui Ionuț Năstăsie.

Piteștenii au venit mai hotărâți la Timișoara după ce cedaseră pe ”Știința” tot în acest start de sezon. Rădulescu a fost întrebuințat încă din minutul 4 de oaspeți. Peste opt minute Vasile Buhăescu l-a încercat pe portarul Ripensiei la colțul scurt iar acesta s-a opus din nou. Nici Grecu, ex-FCSB, nu a avut mai mult succes, fiind blocat de același goalkeeper care a început campionatul ca rezervă. ”Ripi” a intrat treptat în joc și nu a dus lipsă de oportunități în prima parte. Dar de fiecare dată pasa sau execuția finală a lăsat de dorit. Așa cum s-a întâmplat în minutul 39, când Mediop a scos un balon excelent pentru Dumiter, dar acesta a șutat în blocajul alb-violeților.

După pauză tot FC Argeș a fost prima echipă mai periculoasă. Buhăescu (min. 48) a trimis periculos cu capul, dar pe lângă țintă. Treptat roș-galbenii încep să-și facă jocul obișnuit și apar marile șanse. Mediop șutează prea moale pentru Popescu (60) iar peste un minut Grecu scapă din nou în banda dreaptă, de această dată șutul său trecând pe lângă țintă. Minutul 65 aduce deschiderea scorului, același senegalez Mediop protejează un balon în careu iar din spate vine lansat Denis Golda, care plasează balonul lângă bara de la colțul scurt. Ripensia a fost aproape și de golul de 2-0, dar C. Toma (71) nu profită de o gafă a defensivei argeșene care a amintit de precentul lor joc în Banat, apoi Zaluschi deviază excelent cu călcâiul pentru Dumiter (75). Dar celălalt tânăr de mare perspectivă nu a fost azi în apele sale și a șutat din centrul careului, aproape liber, pe lângă stâlpul din stânga lui Popescu. Ocazia avea să fie regretată peste șase minute, când Năstăsie primește în careu, șutează în blocaj, mingea îi revine și apoi înscrie oarecum norocos: bară-gol pentru 1-1.

La acest scor ambele formații au mai avut câte o șansă mare de a da lovitura. De fiecare dată însă mingile aruncate în careu nu au fost fructificate, cu un plus, sau, mai bine zis, minus, pentru Ripensia, care putea profita de o nouă eroare a oaspeților prin Dumiter.

La final ambele echipe s-au arătat mulțumite că nu au pierdut în primul rând. Pentru FC Argeș e un punct important ”afară”, în timp ce Ripensia rămâne surpriza-plăcută a vestului. Timișorenii sunt în continuare lideri în B, cu un punct peste ASA, dar pot fi depășiți mâine, dacă Hermannstadt bate la Tg. Jiu.

FC Ripensia Timișoara: Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Hecsko, Apro, C. Toma – Dumiter, Bobină (85 Stoi), Zaluschi, Ad. Ungureanu (90+4 Vlădia) – Mediop, Golda (81 Matiș). Antrenor: Remus Steop.

FC Argeș Pitești: O. Popescu – Toriște, Vișa, Șerbănică, Ct. Stan – R. Costin, I. Șerban – Grecu (68 Oancea), Năstăsie (87 Nilă), D. Andrei (57 A. Popa) – Buhăescu. Antrenor: Iordan Eftimie.

Ripensia are oficial un portar nou

”Ripi” a pierdut doi jucători de la startul sezonului. Pe Georgios Gakos și Florin Nanu. Dacă tânărul portar cu origini grecești a părăsit echipa pentru Șirineasa, el astăzi a evoluat titular în victoria, scor 2-1, a Luceafărului (preluat în fapt de Nicolae Sarcină) cu Chindia. În schimb, mijlocașul Nanu a ales să evolueze la Dumbrăvița, în D, și e regretat de Remus Steop. ”A fost dorința lui, a considerat că joacă prea puțin. Nu pot decât să-i respect poziția. Cine vrea să plece, nu ne opunem. Cine vrea să-și faca treaba în continuare, noi îl susținem. Încercăm să scoatem lucrurile pozitive pe care acest grup le-a creat… E foarte greu pentru noi să aducem jucătorii doriți. Cei de o valoare ridicată sunt angrenați la anumite echipe. Cei pe care îi avem sunt mai buni ca eventualele soluții… Eu respect fotbalistul, sincer, mi-a părut rău că a plecat Nanu. Fotbalist talentat, de Liga I. Eu nu încerc să conving fotbalistul că e cea mai bună soluție. Eu le dau o șansă. Apoi ei își gândesc viitorul fotbalistic”, a spus Remus Steop.

Tehnicianul Ripensiei a avut însă și un om nou pe bancă astăzi. E vorba de goalkeeperul Dalin Munteanu, sosit de la Național Sebiș. ”Am fost cu un singur portar la Brăila. Nu ne-a fost teamă niciodată, dacă rămân 11-12 care-și fac treaba cum trebuie nu e nicio problemă”, a conchis Steop.

Despre joc acesta a admis că, per total, e un rezultat echitabil. ”În primul rând ne bucurăm că am reușit să înscriem astăzi. Deși o mai puteam face. Per total mă declar mulțumit de rezultat, cu o echipă care vine după două săptămâni de pauză. Noi am venit după o deplasare lungă. E un punct câștigat azi. Adversarul nu a fost cu nimic mai deosebit decât noi. Dar o echipă bună, așezată, cu tradiție. Am fost supărat pe anumite inexactități ale lui Dumiter, îmi doresc mai mult de la el, e un jucător tânăr.


Am considerat că Golda e mai proaspăt, ușor ușor și-a revenit, Matiș a fost mai obosit după jocul de la Brăila. Până la urmă am fost inspirat. Îl felicit pe el și pe restul. Păcat că nu am avut luciditate la ultima pasă. Acolo decid ei. Nici nu mă uit la clasament, mă interesează etapa următoare. Vedem cum stăm cu accidentările. Avem nevoie de toată lumea. E un campionat greu și lung pentru noi. Ne descurcăm foarte bine”, a explicat Remus Steop.

Pentru oaspeți a vorbit Raul Costin, mijlocaș cu experiență amplă la nivelul Ligii I. ”Per total acest 1-1 e un rezultat corect. Au avut ocazii mari pe greșelile noastre personale. E un punct câștigat și vrem să strângem cât mai multe puncte în continuare. Noi am venit să câștigăm, să fim cât mai sus în clasament, dar per total e un rezultat echitabil. Nu mai sunt echipe slabe, majoritatea sunt la un nivel mediu, precum s-a văzut și în rezultatele de azi. Abia în iarnă se va ști cine are șanse mari la promovare. Ripensia e o formație foarte activă, au promovat, au acest atacant Mediop, care se zbate foarte mult, dar părerea mea e că se vor tăia ușor ușor. Din ce am înțeles de la colegi Ripensia e mai bună ca ASU Poli”, a spus Raul Costin, sosit mai târziu la Pitești.

Ar mai fi de remarcat că Arena ”Ciarda Roșie” beneficiază începând cu acest joc de o tabelă de marcaj care indică electronic scorul și minutul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.