Ripensia, înfrântă după „clinciul” cu Academica. Un jucător de la gazde a...

Ripensia, înfrântă după „clinciul” cu Academica. Un jucător de la gazde a evoluat cu trei tricouri diferite

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Fără golgheterul Mediop, care și-a ispășit suspendarea în deplasarea lungă de la Clinceni, Ripensia Timișoara a trebuit să se recunoască învinsă în fața celor de la Academica, care, totodată, i-a egalat pe timișoreni la puncte. Bănățenii au cedat doar cu scorul de 2-1, întrucât pe final gazdele au irosit numeroase șanse importante de a mări proporțiile scorului.

Aproximativ 25 de fani galben-roșii au bătut peste 500 de kilometri până în Ilfov, pentru a-și susține favoriții ce au avut un început neașteptat de bun de campionat. Academica a preluat inițiativa în startul meciului. Șandru a avut o ocazie importantă după primele 10 minute de la start, la care s-a opus goalkeeper-ul Munteanu, ajutat de bara transversală. Zaluschi a răspuns rapid, cu un șut în lung, la care Niga a avut o intervenție de portar de handbal.

Antrenorul Ripensiei a erupt la intrarea dură a lui Pulhac. Antrenorul Ripensiei a părăsit spațiul tehnic, a cerut eliminarea jucătorului Clinceniului, căruia centralul i-a arătat cartonașul galben. Scorul a fost deschis de amfitrioni, după o greșeală a portarului timișorean, care a scăpat o minge aparent ușoară, trimisă de Pulhac. Mihalcea a fost pe fază și a trimis-o în plasă, pentru a stabili scorul pauzei.

Nu a durat mult până ca Ripensia să reacționeze după revenirea de la cabine. Și cine altcineva să egaleze decât căpitanul Popa, care a transformat foarte bine o lovitură liberă, fază la care Niga a atins mingea, însă nu a putut să o oprească înainte de linia porții. Din nefericire pentru Ripensia, egalitatea nu a durat mult pe tabela de marcaj. După alte patru minute Gliga a marcat în urma unei faze fixe. Lovitura sa din cădere, cu capul, la o minge venită din corner, a făcut uitată ratarea pe care a avut-o la faza anterioară din postura de singur cu portarul Munteanu.

„Ripi” putea restabili egalitatea dacă Dumiter n-ar fi reluat, de la câțiva metri de poartă, în Niga, care s-a dovedit din nou providențial pentru Academica.


O altă fază controversată s-a terminat cu bine pentru ilfoveni. Aflată din nou în atac prin Dumiter, care a executat o lovitură liberă, Ripensia putea primi un 11 metri, întrucât Zaluschi, cu un advesar suflându-i în ceafă, a venit să reia mingea respinsă în față, a căzut, însă arbitru a fost de neclintit spre disperarea băncii galben-roșiilor.

Intrat pe parcurs, Mihai Ion a avut o șansă importantă de a risipi emoțiile de final, dar a cadrat mingea central, în ciuda șutului puternic de la marginea careului, pe direcția portarului Ripensiei. Înainte de intrarea în minutele de prelungire, pe contraatac, același Mihai Ion, servit de Gliga și lăsat în postura de singur cu portarul l-a luat la țintă pe goalkeeper. A fost finalul gazdelor, în care scorul putea lua proporții.

Atât pentru Ripensia Timișoara, care se află la a doua înfrângere din Liga a II-a. În ciuda jocului curajos pe care l-au prestat, galben-roșii au trebuit să se vadă învinși, scor final 2-1. După înfrângerea de astăzi trupa de pe Bega cedează poziția a doua, pe care a urcat Dunărea Călărași, câștigătoare cu 3-1 pe teren propriu, în fața gorjenilor de la Pandurii Târgu Jiu.

Mihalcea a jucat cu trei tricouri diferite

Mihalcea, ajutat de un membru al staff-ului, a oferit probabil cea mai nostimă fază a întâlnirii dintre Academica Clinceni și Ripensia Timișoara. Fotbalistul gazdelor a fost nevoit în minutul 70 să-și schimbe tricoul cu numărul 10, pătat cu sânge. După ce inițial a primit un tricou fără număr pe spate, acesta a fost solicitat de arbitru să-și ia un altul. Nici de această dată nu l-a primit pe cel potrivit, astfel că, în ultimul sfert de oră a evoluat cu un tricou care avea numărul 9.

Academica Clinceni – Ripensia Timișoara 2-1 (1-0) (’35, Mihalcea; ’53, Gliga / ’49, Ad. Popa) 

Academica Clinceni: Niga – Deaconescu, Pulhac (’43, Barbu), Balgiu, Al. Lazăr (’73, Samson), M. Constantinescu (c.) (’77, Mihai Ion), Vl. Mihalcea, Șandru, Simion, Gliba, Matei. Antrenor: Erik Lincar.

Ripensia Timișoara: D. Munteanu – Vlădia, Hecsko (’73, Matiș), Apro, C. Toma, Ad. Popa (c.), Stoi, Zaluschi, Ungureanu, Dumiter, Bobină. Antrenor: Remus Steop.

Arbitru: Dan Grigore Botescu (București); Asistenți: Doru Claudiu Lucaci și Petrică Ionuț Câmpeanu (ambii Cluj-Napoca).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.