Supărare la Ripensia Timișoara după primul meci pierdut acasă în B. Remus...

Supărare la Ripensia Timișoara după primul meci pierdut acasă în B. Remus Steop și-a băgat elevii în ședință după eșecul cu CS Mioveni GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Ungureanu, nr. 27 la Ripensia

FC Ripensia Timișoara a suferit astăzi prima înfrângere pe teren propriu de la promovarea în Liga a II-a. Lipsiți de aportul stoperilor obișnuiți, roș-galbenii au cedat în cele din urmă cu 0-1 în fața Mioveniului preluat de Gheorghe Mihali. Tehnicianul gazdelor, Remus Steop, a fost foarte supărat pe elevii săi după eșecul de astăzi și a ținut o ședință prelungită în vestiare cu aceștia.

Lucrurile au început din prima cu stângul pentru roș-galbeni astăzi. Jocul nu a început chiar la fix deoarece delegatul Ripensiei, Adrian Onica, i-a trecut greșit numărul lui Ungureanu pe foaia de joc, 29 în loc de 27. Iar oficialii partidei au cerut rectificarea chiar când echipele se pregăteau să intre pe gazon.

”Ripi” a suferit defensiv în primul sfert de oră, când Mioveniul s-a aruncat în atac. Lipsită de aportul fundașilor centrali Hecsko, accidentat, și Vlădia, suspendat, echipa timișoreană a scăpat de gol în câteva ocazii. Precum lovitura de cap a lui Ivan din minutul 8 sau șansa lui Rădescu (10), scăpat singur după o eroare, dar blocat de Rădulescu. Peste șapte minute a venit abia prima șansă notabilă pentru amfitrioni. Dar Matiș nu a reușit să cadreze pe poartă din careu și să profite de ieșirea lui Croitoru. În minutul 27 o centrare periculoasă putea fi concretizată cu puțin noroc de Dumiter, Croitoru respinge în jucătorul Ripensiei iar apoi acesta reia din câțiva metri, dar în contratimp, doar în bara transversală cu capul. 0-0 a fost scorul pauzei însă la reluare spiritele păreau să fie foarte calme. Ripensia părea să-și revină la jocul normal. Dumiter (54) și Ad. Popa (57) l-au pus la grea încercare pe goalkeeperul argeșenilor, dar acesta a avut de fiecare dată răspuns. Oarecum contrar cursului și în antiteză cu prima repriză e rândul Mioveniului să revină. Aceștia însă profită la maximum în minutul 71 când Rădescu, remarcat în sezonul trecut contra lui ASU Poli, prinde un șut excelent în stânga lui Rădulescu, fără speranțe pentru portarul titularizat azi la trupa din Ciarda Roșie.

Pe final Ripensia s-a aruncat în ofensivă, dar Mediop a irosit cea mai mare șansă în primul minut al prelungirilor. Atacantul african revenit în primul 11 după runda de suspendare a preluat însă prea lung balonul și a fost în cele din urmă blocat de același Croitoru.

În urma acestui eșec, totodată al doilea consecutiv pentru formația timișoreană nou promovată, Ripensia e egalată la puncte de Mioveni în clasament și cade deocamdată pe poziția a 6-a în B.

Ripensia Timișoara: Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Apro, Horcea, C. Toma – Dumiter (81 Bobină), Stoi, Zaluschi, Ad. Ungureanu (84 Codrean) – Matiş (72 Golda), Mediop. Antrenor: Remus Steop.

CS Mioveni: Fl. Croitoru – Tirică, Gugu, Ichim, Burnea – R. Lazăr, Mîrzeanu (70 Negoiță) – Rădescu, Andor (76 Neagoe) – Ayza (cpt.) – G. Ivan (84 Pirtea). Antrenor: Gheorghe Mihali.

Steop, supărat pe jucători, nimeni de la ”Ripi” la discuțiile cu presa

După finalul partidei vestiarul gazdelor a devenit un punct fierbinte. ”Principalul” Remus Steop fiind foarte supărat în urma jocului de astăzi, probabil cel mai slab al Ripensiei în Liga a II-a. Tehnicianul s-a lăsat așteptat la declarațiile obișnuite de după finalul partidei. După mai bine de un sfert de oră toți reprezentanții media au plecat. O nouă bilă neagră la capitolul comunicării pentru echipa din Ciarda. De dragul protocolului putând fi trimis totuși ”secundul” Orlando Trandu sau altă persoană din club.

Rectificare: se pare că Remus Steop a oferit declarații după ședința din vestiar singurului reporter care a îndurat timpul de așteptare.

De partea cealaltă Gică Mihali, fost component al naţionalei României în perioada de glorie a ”tricolorilor”, a avut parte de un debut fericit. Acesta i-a luat locul lui Florin Marin, care și-a dat demisia după eșecu de la Timișoara, cu ASU Poli. ”Astăzi am fost bine organizați. În primul rând vreau să felicit Ripensia pentru că e o echipă extraordinară, cu jucători preocupați doar de joc. De echipa mea sunt mulțumit că e prima dată când nu primim gol. Sper să mergem pe același drum. Eu m-am preocupat de organizare, era inadimisibil să luăm mereu goluri, uneori ușoare. Le-am arătat jocul cu Metaloglobus și le-am spus că nu putem să fim așa naivi să încasăm precum ei aici.


Orice echipă în această serie de B poate bate pe oricine. Noi punem preț pe meciul de Cupă. Cel mai important e să ne recuperăm jucătorii pentru Petroșani. Sper să continuăm pe același drum”, a declarat Gheorghe Mihali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.