SCM Politehnica a obținut primul triumf din noul sezon. Handbaliștii alb-violeți au...

SCM Politehnica a obținut primul triumf din noul sezon. Handbaliștii alb-violeți au condus Vasluiul de la un capăt la celălalt GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Marjanovic, din nou în formă pentru Poli. Foto: Gabriel Brezeanu

Formația alb-violetă din ”Liga Zimbrilor” a obținut primul succes stagional. SCM Politehnica Timișoara a învins surpriza primei runde, HC Vaslui, scor 28-23. Întâlnirea din ”Olimpia” a fost dominată de elevii lui Pero Milosevic, care au beneficiat în partea secundă și de eliminarea unui adversar. Gabriel Bujor a văzut cartonașul roșu, apoi pe cel albastru, după ce l-a călcat pe Vuk Milosevic.

Handbaliștii timișoreni au pornit jocul cu gândul să facă uitată înfrângerea la limită din prima rundă, de la Călărași. De această dată, pe teren propriu, SCM Poli a menținut ritmul ridicat pe durata întregului joc. Încă de la început gazdele au preluat conducerea, dar diferența de pe tabelă nu a ”sărit” în favoarea gazdelor. După ce au avut +4, bănățenii s-au mulțumit cu un 15-13 la pauză. Vasluiul a ținut aproape, dar tot Poli a fost vioara întâi. În minutul 40 Gabriel Bujor, de la oaspeți, l-a agățat cu piciorul în zona capului pe Vuk Milosevic, deja căzut la pământ. Jucătorul vasluian, aparent dezechilibrat, nu a fost iertat de un ”albastru”, văzut după ce inițial i s-a arătat cartonașul roșu. În continuare alb-violeții au ”sprintat” spre un +7, după reușita lui Hrimiuc când mai erau zece minute din dispută. Poli s-a impus până la urmă fără probleme și a obținut primele trei puncte din acest campionat.

Marjanovic și Orbovic au fost cei mai buni marcatori ai gazdelor, ambii cu câte cinci goluri. Principalul realizator al partidei și al lui HC Vaslui a fost Dediu, cu șase reușite. Anton și Alex Farcaș, cu câte cinci goluri, au fost următorii golgheteri ai moldovenilor.

SCM Politehnica (marcatori): Marjanovic 5 goluri, Orbovic 5, Vuk Milosevic 4, Cîmpan 4, Fenici 3, Hrimiuc 3, Krsto Milosevic 3, Șania 1.

”Cum am spus înaintea jocului… Vaslui e o echipă puternică, joacă cu inima. Dar noi am meritat victoria. Am condus tot meciul, de la un capăt la altul… Felicit jucătorii și echipa Vasluiului pentru o partidă bună, dar noi am fost mai buni. Defensiva noastră a făcut diferența precum în ultima perioadă. La Călărași am pierdut din cauza atacului”, a spus Pero Milosevic, antrenorul Politehnicii.

”A fost o victorie bună pentru noi, mai ales după ce nu am avut noroc la Călărași. A fost plăcut să jucăm acasă, am așteptat pentru că am vrut să arătăm că suntem mai buni. Am luptat. Cred că e cel mai tare campionat al României de până acum. Au venit mulți jucători străini, e un campionat tare”, a precizat Krsto Milosevic, jucătorul alb-violeților.

De partea cealaltă, tehnicianul Vasluiului, a trimis săgeți către arbitraj. ”Fiecare jucător contează. Punctul nostru de vedere conteză mai puțin dacă o greșeală tehnică intervine în minutul 2 sau mai târziu… Am făcut greșeli, a trebuit să revenim.


Echipa din Timișoara a obținut o victorie meritată. De asemenea am întâlnit o apărare bună. Nu știu dacă acea eliminare a fost decisivă. Am simțit azi că arbitrajul a fost puțin pro-Timișoara dar asta nu ne ajută cu nimic”, a declarat Sandu Iacob.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.