Se strâng mii de doze de aluminiu pentru realizarea unui brad de...

Se strâng mii de doze de aluminiu pentru realizarea unui brad de Crăciun inedit, la Timișoara. Cum poți da o mână de ajutor

0
DISTRIBUIȚI

La Timișoara va fi realizat un pom de Crăciun neconvențional. Asociația EcoStuff, care a construit și podul din sticle de plastic peste Bega, vrea să realizeze un brad înalt de peste 15 metri din doze de aluminiu și alte materiale recuperate de la timișoreni. Construcția „possibiliTREE” va reprezenta o instalație de artă urbană și va lumina Piața Libertății, în timpul sărbătorilor de iarnă.

Potrivit inițiatorilor proiectului, pomul de Crăciun inedit va avea o structură care va permite folosirea instalației mai mulți ani. „Sistemul de iluminat va fi o combinație între vechi și nou, între tradiție și inovație, bazat atât pe energie convențională cât și regenerabilă, din două motive: primul este datorat istoriei Timișoarei, de prim oraș iluminat electric din Europa continentală, iar al doilea datorat viitorului și anume acela de Capitală Culturală a Europei, o capitală pe care timișorenii și-o doresc verde și sustenabilă”, transmite Asociația EcoStuff.

Bradul de Crăciun din doze de aluminiu va fi înconjurat de mai mulți pomi mai mici, cu înălțimi cuprinse între trei și cinci metri, construiți tot din materiale recuperate, care vor putea fi adoptați de diverse companii sau instituții.

Inițiatorii proiectului îi încurajează pe timișoreni să dea o mână de ajutor și să participe la cea mai mare campanie de colectare selectivă de după „cu.podu – Cel mai mare pod de pet-uri din lume”.

Voluntarii EcoStuff au nevoie de mii de doze de aluminiu întregi, neturtite, cd-uri, ambalaje de soluții de curățenie, cauciucuri, componente de biciclete, bucăți de geam colorat, pahare de plastic de unică folosință sau cutii de lemn.


Toți cei care vor să se implice pot aduce materiale la „fabrica de brazi”, în incinta fostei Fabrici de Țigări din Timișoara.

„Scopul instalației este de a oferi alternative creative și de a demonstra că bradul de Crăciun tăiat din pădure poate fi cu ușurință înlocuit fie de unul deja plantat, fie de unul creativ, construit din materiale neconvenționale și recuperate, de către diverși artiști locali sau ong-uri. Astfel vom avea în fiecare an ceva nou, asigurând diversitatea necesară unui oraș câstigător al titlului de Capitală Europeană a Culturii. În acest mod, aliniem Timișoara în rândul orașelor europene care au renunțat la tăierea bradului de Crăciun din centrul orașului, în favoarea unuia sustenabil, creativ și inovator, un pom de Crăciun al întregii comunități”, mai transmite Asociația EcoStuff.

Mai multe informații despre proiect sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.