Sebastian Mailat a fost declarat liber de contract în urma ultimei hotărâri...

Sebastian Mailat a fost declarat liber de contract în urma ultimei hotărâri a CNSL. Vezi reacția lui Sorin Drăgoi, președintele lui ACS Poli

1
DISTRIBUIȚI
Sebastian Mailat. Foto: arhivă

ACS Poli a mai pierdut un jucător. După săptămâni succesive de amânare a speței lui Sebastian Mailat la comisiile federației astăzi a fost publicată decizia definitivă a Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF. Fotbalistul de 19 de ani a primit dreptate și contractul său cu timișorenii a fost încheiat, totuși, gruparea bănățeană de Liga I mai are o cale de atac, pe care o va folosi. Președintele Sorin Drăgoi acuză hotărârea comisiei ca fiind absurdă și aberantă și anunță că clubul va face recurs.

Cazul Mailat nu se află chiar la final în urma deciziei de azi. După un întreg scandal în presa centrală între conducere (inclusiv primarul Nicolae Robu) și reprezentanții jucătorului, în care s-a invocat DNA-ul din ambele părți, cel care pierde cel mai mult pare să fie Sebastian Mailat, dar și clubul, Ionuț Popa mizând în ultimele jocuri pe jucătorul sub 21 de ani. Jucătorul a primit dreptate la CNSL, după ce a cerut să fie declarat liber pentru neplata la timp a salariilor, dar clubul mai are un cuvânt de spus în această speță.

”O să facem recurs, dacă asta e hotărârea comisiei, care din punctul meu de vedere și al clubului mi se pare absurdă și aberantă.


Nu o să-l putem folosi. Noi, ați văzut, că l-am și băgat în lot, doream relații normale. Dar dacă așa a decis CNSL. După decizie nu am mai vorbit cu el”, a declarat Sorin Drăgoi pentru PRESSALERT.ro.

Președintele lui ACS Poli nu acuză jucătorul pentru că și-a cerut drepturile. Lui Mailat, care conform informațiilor apărute, avea un salariu de doar 3.800 lei pe lună deși juca în elită, îi întârziase banii mai bine de patru luni de zile în vară. ”Era dreptul lui doar că bizară e hotărârea comisiei, în aceeași dată tu ai depus și fix în aceeași dată noi am plătit salariile restante. Nu am înțeles cum au decis să-i dea dreptate. Pe data de 7 (n.r. august) a înregistrat cererea, pe 7 a primit salariile restante. Dacă am fi avut de unde nu ajungeam în situația asta niciodată… Ei au mizat că au trimis duminică după amiază (pe fax) la ora 19, pe data de 6, normal că înregistrarea la Ligă și taxa plătită a fost, luni, la ora 14, după ce am plătit noi salariile de dimineață”, a explicat Drăgoi.

Sebastian Mailat nu e singurul jucător pierdut azi de ACS Poli la comisii. Alexandru Cherecheș, tânăr împrumutat în Liga a III-a, la Giarmata, a primit dreptate într-o speță similară, dar clubul nu va face recurs în cazul său. ”Nu intră în opțiunile antrenorului”, a conchis Sorin Drăgoi.

Iată hotărârea luată de Camera Națională de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF ieri, 27 septembrie:

2. MAILAT ARPAD VS. ACS POLI TIMIȘOARA – Pretenții financiare și încetare raporturi contractuale – Admite, în parte, cererea precizată. Constată încetarea raporturilor contractuale pentru justă cauză, în temeiul art. 18 lit. a, teza a III-a din RSTJF, începând cu 27.09.2017. Respinge restul pretențiilor ca neîntemeiate. Obligă clubul la plata taxei de procedură. Cu recurs.

1 COMENTARIU

  1. Felicit pe S. Mailat pt. hotararea de-a parasi Clubu Politehnica, incurajez si pe ceilalti jucatori care nu si-au primit banii sa faca acelasi lucru, nu este admisibil ca un Primar ca Robu sa-si bata joc de niste jucatori minunati si familiile lor !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.