ASU Politehnica, învinsă greu de liderul FC Hermannstadt. ”Băieții în ghete” i-au...

ASU Politehnica, învinsă greu de liderul FC Hermannstadt. ”Băieții în ghete” i-au dat mari emoții echipei lui Alex Pelici pe finalul jocului

0
DISTRIBUIȚI
ASU Poli a fost învinsă la Sibiu

ASU Politehnica Timișoara nu a reușit să obțină niciun punct la Sibiu, pe terenul liderului. FC Hermannstadt a dominat aproape complet prima repriză și a marcat prin Bogdan Rusu în urma unei erori stupide a oaspeților. ”Băieții în ghete” au fost periculoși doar pe finalul întâlnirii, dar în ciuda unor șanse uriașe avute în prelungirile partidei tabela a rămas încremenită la 1-0.

Dacă echipele s-ar situa la nivelul suporterilor, ASU Politehnica ar fi liderul detașat al Ligii a II-a. Pe teren însă nou promovata FC Hermannstadt, echipa din Sibiu susținută de autoritățile locale, era marea favorită, mai ales după startul excelent de campionat al trupei lui Alex Pelici.

ASU Poli a început jocul de la Sibiu montată mai mult pe apărare. Primele ocazii notabile nu au întârziat să apară astfel la poarta lui Dur-Bozoancă. Rămas între buturi după jocul fără gol primit cu Mioveni, tânărul goalkeeper sosit de la Viitorul a făcut minuni în prima jumătate de oră. Tătar (min. 5), Neagu (13) și apoi Petrescu, cu o lovitură periculoasă de cap din apropiere (21), l-au încercat pe portarul alb-violeților. De partea cealaltă replicile nu au venit după o construcție migăloasă.


Taub, în minutul 6, și Bilia, peste 13 minute, cu capul, au creat pericol la poarta lui Căbuz. În cele din urmă gazdele au punctat în urma unei erori cauzată de o neînțelegere între Mera și eroul de până atunci, portarul Dur-Bozoancă, aceștia îi fac un cadou cu patru minute înainte de pauză lui Bogdan Rusu iar jucătorul Sibiului nu poate rata. Alb-violeții nu mai aveau nimic de pierdut și puteau egala pe finalul primei părți, dar Stancu a trimis peste poartă dintr-o poziție destul de bună.

Timișorenii au început partea secundă cu intenții mai ofensive, dar fără a fi foarte periculoși în primele 20 de minute de la reluare. Mai mult, în minutul 67 e din nou panică în careul bănățean. Bozoancă fiind nevoit să intervină la un șut periculos al lui Herghelegiu, scăpat pe zona centrală. ASU Poli a dat semne de incisivitate abia spre final. În minutul 83 Staicu putea profita de o eroare a lui Crișan, dar reluarea sa din prima a fost defectuoasă. Peste niciun minut Bădăuță primește din margine de la Motreanu dar atacantul alb-violeților reia mult pe lângă țintă din întoarcere. La faza următoare Plămadă are culoar și șutează, dar Căbuz reține cu ușurință. Iar Bădăuță (88) șutează din unghi, dar din nou mingea a ajuns în brațele portarului. Apoi, în al doilea minut de prelungiri Krausz are de două ori șansa de a marca din careul advers, dar a fost blocat de fiecare dată. Putea fi 1-1 și în minutul 90+4, când un sibian a trimis periculos în corner, dar până la urmă gazdele au răsfuflat ușurate.

În urma acestui rezultat Sibiul se distanțează de ASA în fruntea clasamentului, în timp ce ASU Poli rămâne cu 12 puncte după șapte partide.

FC Hermannstadt Sibiu: Căbuz – D. Tătar, R. Crişan, I. Stoica, Cl. Pamfile – Dâlbea (cpt.), Boboc – P. Petrescu, Bg. Rusu (84 Cîrstean), S. Lupu (64 Herghelegiu) – C. Neagu (75 Al. Neacșa). Antrenor: Alexandru Pelici.

ASU Politehnica Timișoara: Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub – Sorescu, M. Stancu (65 Staicu), Krausz, Poparadu (86 Crișanov), Predescu (53 I. Plămadă) – Bădăuţă. Antrenor: Bogdan Andone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.