Sorin Grindeanu: „Să nu-l confundăm pe Liviu Dragnea cu PSD”. Vezi cât...

Sorin Grindeanu: „Să nu-l confundăm pe Liviu Dragnea cu PSD”. Vezi cât mai așteaptă fostul premier decizia partidului VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

PRESSALERT LIVE a redebutat în această seară, când în studioul HDV a fost prezent Sorin Grindeanu, fostul prim-ministru al României. Printre cele mai „aprinse” subiecte discutate a fost întâlnirea dintre Grindeanu și Dragnea care a avut loc după ce bănățeanul a fost demis de propriul partid din funcția premier.

În ciuda faptului că aproape întregul PSD a votat la moțiunea de cenzură după dorința lui Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu a precizat în această seară că trebuie „să nu-l confundăm pe Liviu Dragnea cu PSD. El este acum președintele partidului, la fel cum au fost și Victor Ponta, și Adrian Năstase, și Mircea Geoană, și Ion Iliescu. E o nuanță extrem de importantă. Este președinte, dar asta nu este o funcție pe viață. Nici nu cred că-și dorește să fie pe viață”. Întâlnirea de gradul 0 dintre cei doi a fost comentată de Sorin Grindeanu. „Fiecare dintre noi am avut argumente pe discuțiile purtate. Îmi susțin argumentele pentru că nu pot să dai înapoi pe lucruri pe care le spuneam vis a vis de tot ce s-a întâmplat. În cele șase luni în care am avut expunere extrem de mare, nu am dat spre public discuțiile pe care le-am avut. Cert este faptul pe care vi-l spuneam. Întâlnirea dintre mine și Liviu Dragnea nu a fost nici cu iubiri, nici cu ură. A fost pe argumente din partea fiecăruia dintre noi”, a precizat Sorin Grindeanu.

În ceea ce privește viitorul politic al fostului prim-ministru, prima opțiune pare rămânerea în Partidul Social Democrat, în ciuda „războiului” avut cu Liviu Dragnea. „Am spus de la început, inclusiv din acele zile, că îmi doresc să rămân în PSD, dacă este să mai fac politică. Este opțiunea pe care mi-o doresc. După câteva săptămâni – am spus-o tot timpul, inclusiv după ce moțiunea de cenzură a trecut – prieteni care știau că nu-mi doresc să merg spre alte partide politice, ne-au contactat și pe mine, și pe Liviu Dragnea, pentru a ne vedea.


La urmarea insistențelor unor prieteni comuni, fiecare și-a spus argumentele”, a relatat Sorin Grindeanu la PRESSALERT LIVE.

Fostul premier al României a spus în studioul HDV că nu a existat niciun fel de negociere între el și Liviu Dragnea pentru ocuparea anumitor funcții. „Vreau să clarific încă o dată. Nu am discutat niciun fel de funcții cu Liviu Dragnea. Discuțiile nu au fost în niciun fel pe vreo formă de iubire sau de ură, de bătaie, a fost pe argument. Nu mai trebuie să mă uit în spate. Mergem înainte. Nici în România, niciunde altundeva în lume, nu s-a invetat alt sistem, doar acela de a face parte dintr-un partid sau de a candida independent. Nu se pune problema să fiu consul sau ambasador la Chișinău”, a declarat Sorin Grindeanu.

În ciuda faptului că, după demiterea lui Sorin Grindeanu, contestația a fost depusă de către filiala din Timiș, semnată de cei mai importanți membrii ai săi, din partea conducerii centrale nu a venit niciun răspuns. „Contestația, dincolo de faptul că e argumentată, este susținută, pot spune, de întreaga organizație PSD Timiș. A fost semnată de tot cei 55 de primari PSD Timiș, de șase parlamentari și de toți 16 consilieri județeni. Sunt cât se poate de împăcat, opțiunea de a face politică sau nu o să o iau în următoarea săptămână sau în două săptămâni. Nu pot să dau cu piciorul la 21 de ani de muncă în PSD, și majoritatea în Timiș. Opțiunea este deschisă de a rămâne în Partidul Social Democrat. Nu e singura, mai este și cea de a nu mai face politică. Sau aceea de a pleca la altă formațiune politică. Nu mă văd să merg la PNL sau la Băsescu. La întâlnirea cu Dragnea nu am vorbit despre contestație”, a menționat Sorin Grindeanu.

Despre vizita pe care a avut-o săptămâna trecută la DNA în calitate de martor Sorin Grindeanu a evitat să menționeze prea multe. „Respect justiția din România, știți punctele mele de vedere. Este o cercetare în curs și nu pot face declarații. Eu am fost miercuri la DNA, nu știu în ce cauze au fost ceilalți, eu am fost în calitate de martor. E de datoria mea de cetățean să aduc lămuriri dacă pot, atunci când sunt solicitat. Să știți că aceasta este poziția mea”, a concluzionat fostul premier al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.