Soțul șefei Inspectoratului de Stat în Construcții Timiș, contracte cu Primăria Timișoara....

Soțul șefei Inspectoratului de Stat în Construcții Timiș, contracte cu Primăria Timișoara. Cum a recționat când a fost întrebată despre un posibil conflict de interese

0
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul de Stat în Construcții Timiș este instituția care ar fi trebuit să verifice modul în care Primăria Timișoara a realizat proiectul de modernizare a porții de pe Calea Lugojului, care s-a prăbușit ucigând un student de 24 de ani. Instituția este condusă de Vergina Popescu, care a fost pe lista de consilieri județeni a  USL din partea PNL, fiind o apropiată a primarului Nicolae Robu.

Soțul acesteia este Ioan Popescu care are atestat de diriginte de șantier. Teoretic, ISC Timiș condus de Vergina Popescu trebuia să controleze lucrări supravegheate de soțul acesteia Ioan Popescu. În ultimii ani, Primăria Timișoara a încheiat mai multe contracte cu PFA-ul soțului șefei de la ISC Timiș. Printre lucrările importante în care Popescu a fost implicat este și proiectul derulat cu fonduri europene de Primăria Timișoara de reabilitare termică a blocurilor din oraș. PRESSALERT.ro a dezvăluit la vremea respectivă că Primăria Timișoara a trucat obținerea contractului de proiectare pentru anveloparea blocurilor și că de-a lungul procedurii s-au comis numeroase ilegalități.

Printre diriginții de șantier care au avut contracte în acest proiect s-a numărat și Ioan Popescu, care s-a ocupat de mai multe dintre clădirile reabilitate.


În timpul lucrărilor, inspectorii de specialitate  au constatat deficiențe în modul de executare a lucrărilor, inclusiv faptul că după ce s-a pus polistirenul s-a desprins, văzându-se armătura. În cazul unui alt bloc s-a semnalat faptul că polistirenul folosit este de calitate mai slabă decât cel prevăzut în proiect și în normele de siguranță la foc. Ulterior, lucrurile s-au rezolvat prin semnarea unui document în care se spunea că totul este conform.

Am contactat-o astăzi pe Vergina Popescu pentru a o întreba dacă nu este un conflict de interese sau o incompatibilitate între funcția domniei sale și contractele derulate de soț cu Primăria Timișoara. ”Asta puteți întreba la aparatul central. Nu mă întrebați ca persoană. Eu răspund la toate întrebările cu mandat de la aparatul central. Aveți ceva, personal, cu mine?? Eu vă spun că nu am voie să vă spun nimic fără mandat de la aparatul central”.

Ioan Popescu a recunoscut faptul că a avut mai multe contracte cu Primăria Timișoara și a susținut că nu vede nicio problemă de conflict de interese cu poziția publică ocupată de soția sa. ”Au fost patru blocuri, nu opt, de care m-am ocupat la anvelopare. Au fost niște discuții, dar totul a fost în regulă, s-a făcut recepția lucrării”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.