Starea celor 13 răniți internați la Spitalul Județean Timișoara după furtuna de...

Starea celor 13 răniți internați la Spitalul Județean Timișoara după furtuna de ieri: cei mai gravi, doi copii, care au fost operați

0
DISTRIBUIȚI

spitalul judetean

Medicii din cadrul Spitalul Județean Timișoara, și în special cei din Unitatea de Primiri Urgențe, au lucrat, duminică, la foc automat, după furtuna care a făcut ravagii în întreg vestul țării.

Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, a declarat că, în total, 41 de persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe, cu diferite leziuni, fiind lovite de copaci sau obiecte smulse de vântul puternic. Dintre acestea, 13 au rămas internate în unitatea medicală. În stare gravă sunt doi copii, de 10 și 11 ani, care au fost supuși unor intervenții chirurgicale imediat ce au ajuns la Spitalul Județean Timișoara.

“Este vorba, în primul rând, despre doi copii, un băiețel în vârstă de 10 ani, cu traumatism cranio-cerebral, care imediat după internare a fost investigat, diagnosticat și supus unei intervenții neurochirurgicale. Actualmente se află internat pe Secția de Terapie Intensivă în stare stabilă, urmărit, monitorizat și tratat în permanență de către colegii de la ATI și de la Neurochirugie.


Un alt caz grav este al unei fetițe de 11 ani, care de asemenea s-a prezentat în urma unui traumatism suferit în timpul furtunii, care a fost de asemenea supusă investigațiilor și operată în regim de urgență. Actualmente, este în stare gravă, internată pe ATI”, a explicat Marius Craina, astăzi.

Potrivit managerului Spitalului Județean Timișoara, celelalte unsprezece persoane sunt internate pe diferite secții ale unității medicale, cu traumatisme cerebrale și vertebrale. Una dintre paciente va fi supusă unei intervenții chirurgicale pe coloană în zilele următoare.

“Imediat după declanșarea fenomenelor meteo, a existat o mobilizare exemplară la spitalul județean”, a mai precizat Marius Craina.

Mihai Grecu, șeful Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Timișoara, a declarat că, ieri, a fost dublat numărul de personal, astfel încât medicii au putut să facă față numărului mare de pacienți.

“S-a dublat numărul de personal și s-au acoperit cele două ture de serviciu, mai ales în perioada în care a început afluxul mare de pacienți. În timpul furtunii nu au venit foarte mulți, dar imediat după colegii s-a mobilizat și am reușit să facem față acestei provocări. Să vină 40 de persoane deodată într-un departament de urgență este foarte mult chiar și pentru o unitate mare cum este a noastră”, a precizat Mihai Grecu.

UPDATE Medicul Nicolae Brădescu, șeful Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Municipal Timișoara, ne-a declarat că, duminică, 27 de pacienți au avut nevoie de îngrijiri medicale, în urma furtunii puternice. Patru dintre persoane au rămas internate pe diferite secții ale Spitalului Municipal Timișoara.

„Unii pacienți au fost loviți în timpul furtunii, am mai avut pacienți care s-au urcat pe acoperișuri și au căzut. Cel mai grav caz a fost cel al unei fetițe de 11 ani, care a ajuns la noi în comă, cu traumatism cranio-cerebral sever, și a fost transferată la Spitalul Județean Timișoara”, a afirmat Nicolae Brădescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.