Street Food Festival Timișoara: patru zile cu muzică în fiecare seară și...

Street Food Festival Timișoara: patru zile cu muzică în fiecare seară și mâncare din toate colțurile lumii

0
DISTRIBUIȚI

Primul festival din Timișoara dedicat mâncării stradale, Street FOOD Festival, va avea loc în perioada 28 septembrie – 1 octombrie, în Parcul Rozelor. Joi și vineri, porțile festivalului vor fi deschise în intervalul 12.00 – 23.00, urmând ca sâmbătă și duminică gurmanzii să se poată bucura de activitățile evenimentului în intervalul 10.00 – 23.00.

Ideea festivalului a apărut acum doi ani din dorința de a populariza, în România, un eveniment în aer liber dedicat mâncării spectaculoase gătite și servite în stradă, într-un cadru relaxant. Conceptul în sine se bazează pe o experiență inedită ce aduce an de an cei mai buni vendori alături de marii producători de specialități culinare și, evident, pasionații de gastronomie.


Prima ediție a avut loc la Cluj-Napoca în luna iulie 2016, urmată de edițiile de la Iași și Oradea. Mai apoi conceptul s-a dezvoltat într-un adevărat turneu culinar care a inclus în 2017 un număr de 9 orașe.

Peste 50 de vendori de mâncare vor bucura timișorenii cu preparate inedite printre care: pljeskavica sârbească, pizza napoletană, burgeri, pulled pork, frigărui de berbecuț, quesadilla, tacos, înghețată sau clătite dulci și sărate. La Street FOOD Festival gurmanzii vor putea degusta preparate cu specific din întreaga lume, de la asiatic la mexican, nemțesc, sârbesc, american și, bineînțeles, românesc.

Cap de afiș pentru acest festival este Chef Foa, unul dintre cei mai renumiți chefi din România. El va găti specialități culinare adunate din toate colțurile lumii.

În 28 septembrie, pe scena din Parcul Rozelor vor cânta Pely Barna (Ungaria), Soul Serenade și Amalia Gaiță. Vineri, 29 septembrie de la 17:30 vor concerta cei de la Next Ex, urmând trupele Heoin and the Echo Bits și Otherside. Paperjam, Naked (Serbia) și JazzyBIT vor fi sâmbătă iar duminică, 1 octombrie, vor cânta Spectrum, Fish in Oil (Serbia) și The Mono Jacks.

Cei mici se vor putea distra la Kids Zone – unde îi așteaptă activități diverse precum golf distractiv pentru copii, facepainting, baloane și atelier de ceramică, în timp ce părinții vor putea degusta din specialitățile festivalului la Chill Zone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.