Sute de dascăli au protestat în mai multe unități de învățământ din...

Sute de dascăli au protestat în mai multe unități de învățământ din Arad, în prima zi de școală. De ce sunt nemulțumiți

0
DISTRIBUIȚI

Noul an școlar a început cu un protest în mai multe unități de învățământ din județul Arad. Sute de profesori, învățători și educatori au purtat, astăzi, ecusoane în piept cu însemnul „protest”, nemulțumiți fiind de subfinanțarea învățământului din România. La acțiune au participat membri ai Sindicatului Democratic Învățământ (SDÎ) Arad.

“Acest mod de a protesta a fost ales pentru a atrage atenția clasei politice că, pentru a avea un învățământ de calitate, este nevoie de o finanțare corespunzătoare. Ne-am săturat de băile de mulțime făcute de politicieni cu ocaziile prilejuite de festivitățile începutului și sfârșitului de an școlar, când fac o mulțime de promisiuni pe care, de obicei, nu le respectă”, a declarat președintele SDÎ Arad, Dănuț Ieneșescu.

Potrivit liderului de sindicat, profesorii care au protestat în prima zi de școală sunt nemulțumiți și de faptul că nu au fost acordate voucherele de vacanță, dar și că salariile nu vor crește cu 50% începând cu anul 2018.

“Prevederile din programul de guvernare privind acordarea voucherelor de vacanță începând cu vara anului 2017 și a creșterii salariale din ianuarie 2018 s-au dovedit promisiuni neonorate.


Nici măcar ultima promisiune, cea privind creșterea salarială de 50% pentru anul 2018, nu va fi pusă în practică. Poziția în grila de salarizare a cadrelor didactice este una umilitoare. De asemenea, nu există sume pentru plata sentințelor judecătorești în anul 2017. Sunt câteva dintre motivele pentru care, noul an școlar a debutat cu o manifestare de protest”, se arată în comunicatul de presă al SDÎ Arad.

Dănuț Ieneșescu spune că în cazul în care guvernanții nu vor ține cont de solicitările angajaților din învățământul preuniversitar, la începutul lunii octombrie vor avea loc acțiuni de protest.

“În data de 2 octombrie vor fi pichetate prefecturile județene, iar în zilele de 4-5 octombrie va fi pichetat sediul Guvernului României”, a mai precizat președintele SDÎ Arad.

Foto: Aradon

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.