Sute de locuri libere, bugetate în universitățile din Timișoara. Când începe admiterea...

Sute de locuri libere, bugetate în universitățile din Timișoara. Când începe admiterea de toamnă

0
DISTRIBUIȚI

studenti uvt

Vești bune pentru absolvenții de liceu care au reușit să promoveze BAC-ul în sesiunea de toamnă. În cele patru universități de stat din Timișoara mai sunt libere sute de locuri bugetate, plus alte câteva mii la cu taxă. Sesiunea de admitere de toamnă începe luni, 4 septembrie.

Universitatea de Vest din Timișoara transmite că îi așteaptă pe candidați cu locuri bugetate, șapte tipuri de burse, cu sume care ajung și la 1.100 lei, și cazare pe timpul admiterii, desfășurată în perioada 4 – 17 septembrie. Aproximativ 180 de locuri la buget și 2.300 în regim cu taxă sunt disponibile pentru sesiunea de toamnă.


Oferta UVT pentru absolvenții de liceu constă în 76 de specializări de licență, în 11 facultăți.

În prima sesiune de admitere, Universitatea de Vest din Timișoara a avut o creștere a numărului de înmatriculări cu 17 procente. Reprezentanții instituției estimează anticipează încă 500 de înmatriculări în sesiunea de toamnă, ceea ce ar reprezenta peste 4.000 de „boboci” în noul an universitar.

De asemenea, și Universitatea Politehnica din Timișoara dă startul admiterii de toamnă luni, 4 septembrie. Potrivit reprezentanților instituției, au mai rămas locuri bugetate la patru facultăți: Facultatea de Mecanică și Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale cu câte 35 de locuri fiecare, Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului cu 33 de locuri și Facultatea de Construcții cu 63 de locuri. Totodată, sunt disponibile și 351 de locuri în regim cu taxă. Cea mai vânată facultate din cadrul UPT rămâne cea de Automatică și Calculatoare, unde s-au “bătut” peste zece candidați pe un loc în prima sesiune de admitere.

Startul admiterii de toamnă se dă, luni, și la Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara, care mai are libere doar locuri în regim cu taxă. Este vorba, în total, de 125 de locuri, dintre care 34 la Facultatea de Farmacie și 91 la Facultatea de Medicină.

Și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului organizează o nouă sesiune de admitere, în luna septembrie, fiind disponibile 36 de locuri bugetate și 693 la cu taxă, cele mai multe fiind libere la Facultatea de Agricultură.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.