Timișoara devine capitala artei contemporane, timp de cinci săptămâni. Lucrările artiștilor, expuse...

Timișoara devine capitala artei contemporane, timp de cinci săptămâni. Lucrările artiștilor, expuse în mai multe locuri inedite FOTO

0
DISTRIBUIȚI

art encounters

Cea de-a doua ediție a Art Encounters, cel mai amplu eveniment organizat în România dedicat artei contemporane, se desfășoară la Timișoara, în perioada 30 septembrie – 5 noiembrie, o parte din lucrările artiștilor fiind expuse în spații neconvenționale.

Potrivit organizatorilor evenimentului Art Encounters, Timișoara devine, timp de cinci săptămâni, capitala artei contemporane. În total, 150 de artiști vor expune 300 de lucrări în 13 spații expoziționale. De asemenea, vor fi organizate zeci de spectacole artistice, conferințe, dialoguri, petreceri și evenimente în aer liber.

Tema centrală a ediției a doua a bienalei Art Encounters este constituită în jurul realității cotidiene. Astfel, în lucrările artiștilor contemporani care participă la eveniment, au fost surprinse frânturi din viața de zi cu zi.

O parte din lucrările din cadrul Art Encounters vor fi expuse în câteva spații neconvenționale, precum fostul depou de tramvaie din Timișoara, care a primit o nouă înfățișare, cantina unui liceu din oraș, o fostă benzinărie, fosta Fabrică de Țigări,  Casa ISHO sau Uzina de Apă.

„Este a doua ediție a bienalei Art Encounters, o bienală de artă contemporană cu o temă foarte generoasă pentru publicul larg: viața, manual de utilizare. Sunt organizat un număr de expoziții care, de fapt, prezintă cum abordează artiștii cotidianul și problemele în care cred că ne regăsim cu toții, fie că e vorba de copii, de adolescenți sau de adulți. Cred că este foarte interesant că, din nou, deschidem publicului larg câteva spații care nu au fost publice până acum. Este un eveniment care deschide Timișoara către scena națională de artă contemporană și către scena internațională”, a declarat Ovidiu Șandor, președintele Fundației Art Encounters.

Evenimentul Art Encounters se deschide oficial pentru public sâmbătă, de la ora 10.00, la fostul depou de tramvaie din Timișoara, de pe B-dul Take Ionescu.

Ovidiu Șandor spune că Art Encounters se adresează publicului larg și încurajează timișorenii să se înscrie la programele educative și tururile ghidate organizate.

„Credem că așezăm Timișoara pe o hartă culturală, sigur în zona contemporană, în cazul evenimentului nostru, și credem că este un pas care contribuie la ceea ce ne propunem pentru 2021 ca oraș.


Expozițiile sunt pentru publicul foarte larg, chiar și pentru cei care n-au mai gustat arta contemporană. Îi încurajez pe timișoreni să se înscrie în programele educative sau în tururile ghidate, pentru că vor descoperi un univers minunat și cred că pentru Timișoara și timișoreni e o ocazie grozavă să descopere anumite colțuri de oraș pe care nu le cunosc”, a mai precizat președintele Fundației Art Encounters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.