Condiții asemănătoare, epilog diferit: Timișoara Saracens și-a luat revanșa în eternul duel...

Condiții asemănătoare, epilog diferit: Timișoara Saracens și-a luat revanșa în eternul duel cu Baia Mare. Ce spun bănățenii despre startul ideal din SuperLigă GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Timișoara Saracens s-a revanșat rapid în fața ”zimbrilor”. Foto: Gabriel Brezeanu

Campioana României și-a luat o binemeritată revanșă în fața celor care par eternii rivali din SuperLigă. Timișoara Saracens s-a impus în fața celor de la CSM Știința Baia Mare, scor 23-15, după ce oaspeții au condus pe tabelă în urma marcării primului eseu al partidei. La fel ca în urmă cu trei săptămâni, jocul din Banat s-a încheiat pe o furtună aprigă.

Timișorenii au dorit să arate azi că eșecul din Cupa Regelui a fost doar o întâmplare și că au venit cu un bagaj de cunoștințe superior din Marea Britanie. Prima jumătate de oră de pe ”Dan Păltinișanu” a fost însă fără realizări pe tabelă. Gheața a fost spartă de Luke Samoa pentru gazde, în urma unei lovituri de pedeapsă. Bănățenii au suferit însă pe finalul primei reprize, când, după Morrison, Popârlan a fost trimis zece minute pe margine. Cu o superioritate numerică temporară maramureșenii profită și marchează întâiul eseu al partidei prin Van Heerden, dar nu reușesc și transformarea. Repriza secundă începe mai bine tot pentru Baia Mare, care mai pune trei puncte pe tabelă și face 3-8 prin penalitatea transformată de Alex Bucur. Minutul 53 marchează revenirea gazdelor. Tevita Manumua e servit excelent și își îndeplinește misiunea culcând balonul într-o zonă centrală a terenului de țintă advers. Luke Samoa a îndeplinit formalitatea și scorul a redevenit favorabil celor de la Timișoara Saracens. Amfitrionii s-au desprins apoi după ce Sefanaia reușește un nou eseu pe partea dreaptă a atacului. Samoa transformă din nou pentru 17-8. Revirimentul e completat de Jody Rose (min. 64), care concretizează o nouă lovitură de pedeapsă iar la 20-8 Timișoara Saracens părea scăpată în câștigătoare. Finalul nu a fost însă unul simplu arbitrul Vlad Iordăchescu a iritat spectatorii după ce a acordat cu întârziere un eseu oaspeților după consultarea video. Reușita i-a aparținut debutantului fijian Jone Marawa Nasalo. Între timp pe arena de pe Bega se dezlănțuise, precum la meciul de Cupa Regelui, ”urgia”, iar nocturna a dat semne de slăbiciune. Câteva minute s-a jucat cu stâlpii la circa 70% din capacitate. Cu transformare scorul s-a strâns la 20-15, dar ultimul cuvânt l-au avut tot elevii lui Matt Williams. S-a încheiat 23-15 cu ultimele puncte adăugate de același Rose, tot din lovitură de pedeapsă.

Timișoara Saracens adună primele patru puncte, dar are și un meci mai puțin față de contracandidata din Baia Mare (5 pt.). Lider după două etape e CSA Steaua (10 puncte). Pentru bănățeni urmează o deplasare pe terenul lui CSM București (9 septembrie).

Timișoara Saracens: Bădiu, Rădoi, Doge, I. Mureșan, Popârlan, Morrison, V. Rus, Stewart, Seniloli, Rose, Fonovai, Sefanaia, Maunumua, Helu, Luke Samoa. Rezerve: Sabău, Militaru, Pungea, Drenceanu, Ianuș, Zaharia, Vl. Popa, Lemnaru. Antrenor: Matt Williams.

CSM Știința Baia Mare: Pristăviță, Natriashvili, Nailago, Roșu, Myta, Van Heerden, Morrell, Ailenei, Shamkharadze, G. Oprea, Apostol, Al. Bucur, Doneghan, Sikuea, Botezatu. Rezerve: Bârdașu, Dico, S. Suciu, Dănilă, Țiglă, Lamboiu, Cojocaru, Chirică. Antrenor: George Sava.

”A venit boss-ul acasă”

Timișorenii erau încântați că au doborât ”Zimbrul” după ce în Cupa Regelui au arătat semne de slăbiciune.


”Suntem destul de mulțumiți de rezultat, dar încă suntem mai puțin încântați de capitolul disciplină, care ne-a dezamăgit. Cred că ne-am impus în final, dar Baia Mare a jucat bine. Vreo cinci minute am fost în 13 oameni, în asemenea competiții nu putem lua așa ușor galbene și să oferim lovituri de pedeapsă. E un start bun până la urmă, dar mai avem multe jocuri. Sunt încântat de băieți, vom revedea filmul jocului luni și vom corecta erorile. Suntem norocoși că în ultimele zece minute a apărut furtuna, dar am fost azi uniți și am făcut o performanță bună. E o bună victorie, am avut susținere și sper să avem suporteri mulți și peste două săptămâni”, a declarat Sosene Anesi, ”secundul” lui Timișoara Saracens.

Căpitanul Vasile Rus e convins că azi a contat și prezența tehnicianului Matt Williams, absent la jocurile din Cupa Regelui. ”A venit boss-ul acasă și lucrurile au arătat mai bine. Banca și-a adus aportul, au arătat că sunt la același nivel cu titularii. Îți dă o gură de are proaspăt când vezi că îți ies schemele și îi domini în toate momente fixe. Era important să ne luăm revanșa. Suntem campionii și vrem să rămânem. Noi vom merge la ei să câștigăm, nu se pune problema de altceva. Antrenorul principal nu a fost aici cu noi la Cupa Regelui și se vede că azi a fost cu noi. După o muncă de trei săptămâni… Astăzi am jucat mai bine în partea a doua. Dacă începea ploaia mai devreme sunt sigur că luam și bonusul astăzi”, a spus și Vasile Rus.

”Felicit echipa Timișoarei, din păcate noi am greșit și am făcut-o grav. Trebuie să mai lucrăm, de acum încolo va fi mult mai greu pentru noi, trebuie să fim atenți la fiecare joc. Am cedat într-o grămadă ordonată și am luat un eseu, o acțiune simplă în care jucătorul meu nu a știut să se apare, nu am fost preciși la penalități. Pot spune că e și vina mea. Se pare că va fi tot o luptă Timișoara – Baia Mare, eu m-aș bucura să fie mai multe”, a precizat George Sava, ”principalul” Științei Baia Mare.

”Nu am mai reușit să facem surpriza, am avut o cădere în partea a doua, am luat două eseuri și nu am mai revenit. Poate acea pauză ne-a dăunat. Poate ei au fost un pic mai agresivi, dar puteam să câștigăm”, a adăugat Constantin Pristăviță, internaționalul băimărenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.