Timișoara Saracens vrea să facă un joc ”curat” la București, cu CSM....

Timișoara Saracens vrea să facă un joc ”curat” la București, cu CSM. Bănățenii au o listă amplă cu jucători accidentați

0
DISTRIBUIȚI
Vasile Rus și colegii săi, mai atenți la tacklinguri. Foto: Gabriel Brezeanu

Campioana României a început pozitiv SuperLiga, dar tehnicianul Matt Williams vrea ca echipa sa să nu mai sufere atâtea eliminări. Timișoara Saracens joacă sâmbătă pe terenul lui CSM București, formație condusă acum de Eugen Apjok, fostul tehnician al maramureșenilor.

”CSM e poate a patra echipă din competiție. Joacă un rugby foarte bun, a realizat recent performanțe notabile. E o provocare, trebuie să jucăm bine la București. E o dorință să ne îmbunătățim. E important să jucăm mai bine decât am făcut-o”, a spus Matt Williams, ”principalul” lui Timișoara Saracens.

Căpitanul timișorenilor a explicat în ce constă corectarea erorilor. El și colegii săi exersând tacklingurile ”corecte”. ”Ne aflăm în fața celei de a treia etape, o echipă foarte bună. O parte din jucătorii lor ne-au fost colegi. Au un staff nou, un antrenor principal nou, de la Baia Mare. Ne așteptăm la un meci greu împotriva lor Dar mergem la București să câștigăm… Uneori e prea mare dorința și ne grăbim în joc. Cel puțin în ceea ce privește placajele înalte. De aceea suntem taxați.


Am lucrat și săptămâna aceasta. Am făcut exerciții de placaje de la bazin în jos, pentru a evita evenimentele din trecut. Când am jucat în inferioritate am și primit eseuri”, a adăugat Vasile Rus.

”E o responsabilitate personală a băieților. Au jucat un rugby bun, sistemul ofensiv și defensiv a fost bun. Mai ales cel de apărare Dar au fost erorile neforțate. Multe dintre el sunt greșelile noastre și lucruri simple. Cu noul regulament trebuie să faci tackling jos, să nu atingi capul adversarilor. Am și scăpat mingea fără a avea contacte. Jucăm un sistem diferit. Jucătorii se gândesc mult la unde trebuie să fim pe teren și va dura câteva săptămâni adaptarea… Dacă tot câștigăm jucând la capacitate redusă presupun că e un lucru bun”, a completat Williams.

Partida CSM Olimpia București – Timișoara Saracens se dispută sâmbătă, de ora 19.00 (Dolce), pe arena ”Arcul de Triumf”. Bucureștenii au șapte puncte după două runde, între care și o inedită remiză cu Iași.

Campioana și-a prezentat lotul ”medical”

Timișoara Saracens se confruntă în continuare cu foarte multe accidentări. ”Săptămâna aceasta avem 12 jucători out, cu probleme, dar am oferit șanse jucătorilor tineri. Văd un potențial bun pentru români”, a precizat Matt Williams.

Clubul a prezentat astăzi jurnaliștilor lista completă de jucători ”loviți” sau în covalescență:

Cătălin Fercu – fractură peroneu (pauză 3 luni)

Samuel Mariș – ruptură fibrilară ligament colateral intern genunch (3 săptămâni)

Dorin Lazăr – lombosacralgie (revine luni la antrenamente)

Eugen Căpățână – ligament încrucișat anterior (pauză 5 luni)

Steven Shennan – ligament încrucișate anterior (4 luni)

Ionel Badiu – epicondilita cot (2 săptămâni)

John Leiatua – luxație umăr, pauză (4-5 săptămâni)

Marius Simionescu – entorsă gleznă (revine săptămâna viitoare)

Gabriel Conache, Tangimana Fonovai, James Doyle, Luke Samoa – leziuni minore (vor juca săptămâna viitoare)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.