Timișorenii, încurajați să doneze celule stem pentru a salva o viață. Ce...

Timișorenii, încurajați să doneze celule stem pentru a salva o viață. Ce campanie se desfășoară

0
DISTRIBUIȚI

celule stem

Semnal de alarmă tras de specialiști. Doar în aproximativ 30% din cazurile de pacienți cu leucemii, limfoame, anemii aplastice sau alte boli hematologice grave, care au indicație de transplant de celule stem, se găsește un donator compatibil în rândul membrilor familiei. În cazul celorlalți, identificarea unui donator neînrudit, prin intermediul registrelor de donatori voluntari, poate fi singura șansă la viață. Din păcate, prea puține persoane sunt înscrise în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

Cu scopul de a informa populația cu privire la donarea de celule stem și a importanței înscrierii în acest registru, la Timișoara, precum și în alte 14 orașe din România, se desfășoară campania “Donează o șansă la viață”, ce are mesajul “Fii Eroul din umbră”. Campania are loc în perioada 9 – 17 septembrie, în contextul Zilei Mondiale a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice,marcată în16 septembrie.

Astfel, la Timișoara vor avea loc activități de informare în legătură cu ce presupune donarea de celule stem hematopoietice și de promovare a înscrierii în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice, pentru creșterea numărului de posibili donatori.

“Pentru pacienții români a căror viață depinde de transplantul de celule stem hematopoietice, dezvoltarea Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice înseamnă șanse mai mari de găsire a unui donator compatibil, dar și un timp mai redus de așteptare de la identificarea donatorului până la realizarea procedurii de transplant”, transmit organizatorii campaniei.

Medicul Aurora Dragomirișteanu, directorul Registrului Național al Donatorilor de Celule Stem, încurajează românii să se înscrie ca voluntari, pentru că doar așa persoanele bolnave pot avea mai multe șanse la viață.

„Este foarte important să conștientizăm că fiecare dintre noi ar putea să salveze o viață! Poate că nu ne gândim că am putea să fim chiar noi una dintre persoanele ale căror destine sunt condiționate de un transplant de celule stem, iar șansa noastră la viață să fie găsirea unui donator prin intermediul rețelei internaționale de registre cu donatori voluntari de celule stem hematopoietice și la care este conectat și Registrul din România.Fii Eroul din umbră! Oferă o șansă la viață celor care luptă pentru fiecare clipă.


Prin intermediul acestei campanii dorim să oferim mai multe informații despre ce presupune să fii donator de celule stem hematopoietice și despre cât de important este să te înscrii în RegistrulNaţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice”, a declarat medicul Aurora Dragomirișteanu, Directorul General al Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

Mai multe informații despre campanie sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.