Timișorenii se mobilizează pe Facebook pentru a curăța orașul după furtuna devastatoare

Timișorenii se mobilizează pe Facebook pentru a curăța orașul după furtuna devastatoare

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook / Ovidiu E. Costea

La două zile de la furtuna puternică care a omorât cinci oameni în județul Timiș, dintre care doi la Timișoara, orașul nu a fost curățat în totalitate de crengile și obiectele luate de vânt.

Astfel, mai mulți timișoreni s-au mobilizat pe Facebook, iar astăzi, începând cu ora 17.00, organizează o acțiune de curățare a crengilor, la care sunt invitate să participe cât mai multe persoane.

„În urma furtunii devastatoare din 17 septembrie, Timișoara a căpătat o altă înfățișare, desprinsă parcă dint-un film apocaliptic.


În continuare, în teren intervin echipele ISU, Serviciile Voluntare de Situații de Urgență, dar și angajații de la Primării, Retim, Enel, Eon, Drumuri, Poliția, Jandarmeria şi Poliția Locală. Zonele afectate sunt foarte multe, iar forțele echipelor specializate nu sunt suficiente pentru dezastrul creat de puterea naturii. De aceea, invităm cetățenii responsabili la o acțiune de curățare a crengilor și altor resturi și obiecte care umbresc imaginea orașului Timisoara!”, transmit organizatorii evenimentului „Timișoara – din nou frumoasă!”.

Acțiunea se va desfășura în toată Timișoara, începând cu ora 17.00. Cei care doresc să se implice sunt încurajați să curățe în preajma locuinței lor, în zonele vecine, parcuri sau alte zone afectate, la alegere. Este recomandat ca deșeurile să fie adunate în grămezi, amplasate cât mai aproape de marginea carosabilului, pentru a fi colectate mult mai ușor.

„Recomandarea noastră este să vă echipați cu o pereche de mănuși de grădinărit, saci mari de gunoi, îmbrăcăminte lejeră și multă voie buna! Îi rugăm pe cei implicați să facă poze înainte și după, să le posteze în eveniment, pe rețelele de socializare, pentru a se putea observa «lumina» care poate fi creată de un spirit civic dezvoltat. Astfel, îi vom inspira la acțiune și pe cei din jur! Echipajele ISU apelează la ajutor din partea celor care posedă drujbe. Împreună, vom readuce frumusețea pe fața Timișoarei”, scriu organizatorii evenimentului, pe Facebook.

Mai multe informații despre acțiunea organizată la Timișoara sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.