Administrația Apelor Banat a dat avizul pentru podul Jiul

Administrația Apelor Banat a dat avizul pentru podul Jiul

0
DISTRIBUIȚI

bega

Primul pas înspre construirea unui noi pod peste Beja la Timişoara a fost făcut. Proiectul podului Jiul a trecut un prim hop, cel al avizului din partea Direcţiei Apelor Banat. Totul după ce în vara acestui an, primarul Nicolae Robu se plângea că Administraţia Apelor Banat, condusă de Titu Bojin, ar pune beţe în roate proiectului.

„Mi-a parvenit chiar înainte de conferinţa de presă, chiar din mâna domnului director Bojin, o comunicare privind podul şi una care sper să deblocheze situaţia.


Este ceea ce eu cer de multa vreme. Să facem trimitere la ce se întâmplă în alte părţi în Uniunea Europeană. Noi avem pe Bega un anumit tip de navigaţie şi nimeni nu se gândeşte la alt tip, ori pentru categoria de navigaţie pe care o avem noi în vedere nu e nevoie de 6 metri de la nivelul apei şi până la pod. S-a făcut o reanaliză a situaţiei la Administraţia Bazinală a Apelor Banat şi am primit o înştiinţare că la această clasă înălţimea de la luciul apei până la nivelul podului corespunzător debitului nu trebuie să fie mai mică de patru metri. Noi aveam patru metri şi un pic, deci îndeplinim această cerinţă”, a declarat Robu astăzi în conferinţă de presă.

Cu toate că s-a obţinut un prim aviz, proiectul mai are nevoie şi de acordul altor entităţi înainte de putea fi transpus de pe hârtie în realitate. „Pasul următor, noi trebuie să ne adresăm Ministerului Transporturilor, pentru că aşa cere legea să avem un aviz de acolo, însă, sunt foarte optimist că ministerul va ţine seamă de punctul de vedere al Apelor Româna Banat şi vom primi acel aviz”, a mai explicat Robu.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.