Traficanți care au băgat în spital copii cu drogurile vândute, ridicați de...

Traficanți care au băgat în spital copii cu drogurile vândute, ridicați de DIICOT UPDATE 1 Ce s-a descoperit la percheziții

0
DISTRIBUIȚI

DIICOT Timișoara și polițiștii de la Crimă Organizată au declanșat în această dimineață o amplă operațiune antidrog, care a vizat mai multe grupări specializate în vânzarea de etnobotanice. În paralel au fost ridicate nu mai puțin de 40 de persoane din Timiș și Arad.

Ancheta a scos la iveală faptul că grupările erau extre de bine organizate, iar liderii acestora procurau substanțe psihoactive din străinătate, preparau în țară „marfa”, care apoi era vândută pe piața din vestul țării. Mai mulți consumatori minori au ajuns în stare gravă la spital după ce au consumat drogurile vândute de membrii rețelei.

Este vorba de trei grupări care acopereau 90% din piața de etonbotanice din Timișoara. Liderii grupărilor bazate pe Strada Dunărea, Calea Bogdăneștilor, respectiv zona Gării de Nord erau Dumitru Romeo Strain, zis „Amiercanu”, Florentin Cenade și Marius Cristinel Robitu. Aceștia cumpărau substanțele de pe DarkNet, plătind cu Bitcoin, coletele fiind primite prin alți trei membri ai grupărilor, Svetosar Baba, Alex Pintea și Ionut Bobic. După producerea „mărfii”, drogurile erau vândute în tot vestul țării, existând mici grupări inclusiv în Caransebeș sau Jimbolia.

În urmă cu puțin timp, la sediul DIICOT au ajuns o parte dintre cei ridicați, inclusiv o femeie cu trei copii după ea.


Ancheta este în plină desfășurare.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 ”În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate peste 300 de plicuri ce conțin substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, 50 de grame de substanță susceptibilă a fi psihoactivă, 50 de grame de cannabis, 33 de telefoane, 2 pistoale cu gaze, 8.000 de euro și 10.000 de lei”, se arată în comunicatul BCCO Timișoara.  De asemenea, pe parcursul anchetei , au fost confiscate peste două kilograme de  substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.