Tudor Petruș, reputatul antrenor de floretă al CSU Politehnica, a încetat din...

Tudor Petruș, reputatul antrenor de floretă al CSU Politehnica, a încetat din viață

0
DISTRIBUIȚI
Foto: gsp.ro

Zi de doliu în scrima românească și timișoreană. Tudor Petruș, antrenorul care a pregătit-o pe Laura Badea pentru aurul olimpic de la JO de la Atlanta, a trecut în neființă noaptea trecută. Tehnicianul emerit a pregătit în ultimii ani din viață echipa de floretă a clubului CSU Politehnica Timișoara și a fost de asemenea antrenor federal.

Tudor Petruș ar fi împlinit pe 2 octombrie vârsta de 68 de ani.


Născut la Cluj acesta a activat la CSA Steaua, cu care a câștigat medalia de bronz la Cupa Europei de Scrimă din 1978. A fost numit maestru al sportului în anul 1976. A participat la ambele probe de floretă la Jocurile Olimpice din 1976 de la Montreal, clasându-se pe locul 45 la proba individual și pe locul 9 pe echipe. La Olimpiada din 1980 de la Moscova s-a clasat pe locul 35 la individual și pe locul 5 pe echipe.

Ca antrenor echipa României a fost dublă campioană mondială în 1994 și în 1995, iar Laura Badea a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 1996 de la Atlanta. În ultimii ani din viață a pregătit CSU Politehnica, club care a obținut performanțe majore la nivel național și a dat sportivi importanți, precum Iulian Teacă, Teofil Moisuc, Cătălin Tiță, Isabelle Stan, Ana Boldor sau Laura Vîrga.

Trupul neînsuflețit al fostului reputat antrenor Tudor Petruș va fi depus azi, la ora 15:00, la Capela mare din Cimitirul Bellu Ortodox. Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, 13 septembrie, de la ora 15:00, tot la Cimitirul Bellu Ortodox.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.