Veste excelentă pentru Agroland și CSU UVT. Cele două echipe de volei...

Veste excelentă pentru Agroland și CSU UVT. Cele două echipe de volei din elită au o alternativă viabilă la Sala ”Constantin Jude”

0
DISTRIBUIȚI
Sala Univ. de Vest va avea o suprafață nouă

Aflate în dificultate din cauza infrastructurii sportive aflate la nivelul secolului XX, echipele de sală din Timișoara vor primi o mică gură de oxigen. Astfel, două dintre cele șapte prim-divizonare, Agroland și CSU UVT, plus o echipă de ligă secundă din oraș, grupări care poartă sigla Universității de Vest, vor putea să-și desfășoare activitatea la nivel înalt și în noua sală a instituției de învățământ în urma unei investiții suplimentare.

Sala de sport a Universității de Vest aflată pe Strada Oituz, lângă Penitenciarul ”Popa Șapcă”, avea o suprafață neconformă cu marea performanță, ea punea în pericol sănătatea sportivilor pe termen lung. Mai mult, aceasta nu putea fi schimbată până în toamnă deoarece micuța arenă s-a construit în anul 2015 accesându-se fonduri externe. În cele din urmă s-a achiziționat însă o nouă suprafață care va fi montată în cursul acestei săptămâni.

Vestea e foarte importantă pentru trei cluburi.


În primul pentru echipa de fete UVT Agroland și băieții de la CSU Univ. de Vest, ambele sunt nou promovate în Divizia A1. Dar și pentru gruparea feminină de handbal feminin a Univ. de Vest aflată în eșalonul secund. Acestea nu aveau întâietate în Sala ”Constantin Jude”, unde se află practic și sediile formațiilor SCM. ”Așa cum era de așteptat, găsirea pozițiilor de antrenament la sala Constantin Jude a fost o provocare de la reluarea pregătirilor. Numărul mare de echipe timișorene a făcut ca programul la cea mai mare sală din oraș să fie unul extrem de încărcat. Diana Balintoni & Co. s-au antrenat până acum la sala Facultății de Educație Fizică și Sport și, mai rar, la Sala Olimpia. De săptămâna viitoare, ne mutăm în casă nouă”, se arată pe volei-timisoara.ro, pagina oficială a echipei UVT Agroland.

”Nu putem să mai discutăm foarte mult despre acest lucru. Asta este sala Olimpia în momentul de față, foarte aglomerată Am avut mai multe poziții, și dimineața, și la mijlocul zilei, și seara târziu. Ne-am adaptat, ne-am mulat pe programul celorlalte echipe, nici asta este o problemă. Eu mă bucur că săptămâna viitoare sala de pe strada Popa Șapca, sala partenerului nostru de încredere, Universitatea de Vest, va fi gata. Va fi suprafața schimbată și vom putea să ne mutăm în noua noastră casă. Pe viitor, vom mai avea acces în sala Olimpia, aici se va desfășura și turneul amical pe care îl organizăm”, a declarat Bogdan Paul, antrenorul principal al lui UVT Agroland.

Sala aflată pe Strada Oituz e una de mici dimensiuni, care va permite accesul a doar câtorva sute de spectatori. UVT Agroland Timișoara va organiza în ”Olimpia” un turneu amical în perioada 29 septembrie-1 octombrie. Celelalte participante la ”Cupa Agroland” vor fi Linamar Bekescsaba (campioana Ungariei), U Cluj și Volei Alba Blaj (campioana României). Ultima achiziție a grupării timișorene de volei feminin e junioara Marisa Radu, de la Dinamo, ridicătoarea urmând să facă parte din lotul de ”A1” al nou promovatei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.