Vechea Fabrică de Țigarete din Timișoara revine la viață

Vechea Fabrică de Țigarete din Timișoara revine la viață

0
DISTRIBUIȚI

În incinta fostei Fabrici de Țigarete din cartierul Iosefin, șase artiști și câțiva voluntari se pregătesc pentru deschiderea spațiului cultural „Misc.”.

Evenimentul va avea loc în data de 22 septembrie de la ora 19.00, la parterul Fabricii de Țigarete.

Asociația culturală Miscelaneu – „Misc.” – are ca scop crearea unui spațiu fizic și virtual de prezentare și avansare a domeniul fotografiei, a teatrului și a artelor performative din Timișoara și nu numai. Nucleul asociației este format din fotografii Claudia Tănăsescu, Gabriel Amza, Zorislav Stojanovic și din actrițele Andrea Wolfer, Silvia Török și Olga Diana Török.

Se cunoaște faptul că Timișoara suferă din cauza lipsei spațiilor culturale multidisciplinare.


Membrii asociației Misc. își propun să dea un exemplu altor artiști care sunt în căutare de spații, miza fiind aceea de a creea un hub cultural la Fabrica de Țigarete.

Centrul Misc. va găzdui evenimente culturale, cursuri de educație non-formală pentru copii, tineri și adulți, proiecte artistice independente dar și forme de expresie tehnice.

Printre activitățile programate deja în acest centru se numără „Roots” – expoziție de fotografie experimentală, Eva Saukane; „Instalații”, Ion Barbu; „Pamplona” – expoziție de fotojurnalism, John Kimmich Javier; „Full shade/ Half sun” – fotografie documentară de Neha Hirve; „Oina” – expoziție and artist talk, Vidis Sorin.

Pe lângă expozițiile mai sus menționate vor avea loc cursuri de teatru în limba română și germană pentru copii, cursuri de pictură pentru copii și tineri, cursuri de fotografie, workshop-uri de proză non-ficțională și ateliere de dans pentru tineri defavorizați.

„Știm cât este de important pentru Timișoara existența unui astfel de spațiu, mai ales în contextul câștigării titlului de Capitală Culturală Europeană. Este foarte grav și trist faptul că nu există deja. Din resurse proprii, cu ajutorul prietenilor, încercăm să umplem un gol din ceea ce percepem noi că ar trebui să fie viața culturală a orașului”, a declarat Andrea Wolfer, actriță și membră a asociației Miscelaneu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.