Veste bună pentru şoferii din România: de astăzi poliţiştii locali nu mai...

Veste bună pentru şoferii din România: de astăzi poliţiştii locali nu mai pot da sancţiuni contravenţionale în trafic

0
DISTRIBUIȚI

Schimbare importantă care-i vizează pe toţi şoferii ce vor circula de astăzi pe şoselele din România. ICCJ (Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie) a decis că, de astăzi, poliţiştii locali nu vor mai putea da amenzi în trafic conducătorilor auto, ci doar poliţiştii rutieri. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial şi trebuie ţinut cont de ea începând din 20 septembrie 2017, conform avocatnet.ro.

Mai mult decât atât, poliţiştii locali nu le mai pot cere şoferilor informaţii din care să reiasă cine le-a încredinţat autoturismele, potrivit Deciziei ICCJ nr.


11/2007.”(…) doar agentul constatator din cadrul poli’iei rutiere are competenţa de a solicita proprietarului sau deţinătorului mandatat al unui vehicul comunicarea identităţii persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, precum şi de a aplica sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege, în cazul necomunicării relaţiilor solicitate”, scrie în decizia ICCJ.

Totuşi, proiectul ar putea să se schimbe pe viitor, întrucât Parlamentul dezbate un proiect de lege pentru acordarea de competenţe în zona faptelor contravenţionale comise de şoferi şi celor de la poliţia locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.