Surpriza Cupei României vine din Timiș: Ripensia a fost eliminată de Voința...

Surpriza Cupei României vine din Timiș: Ripensia a fost eliminată de Voința Biled. Roș-galbenii au folosit un jucător împrumutat de la ASU Poli GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Adrian Popa a avut o opoziție dârză din partea jucătorilor Voinței

Bomba turului 3 al Cupei României a fost declanșată în județul Timiș. Echipa de Liga a IV-a Voința Biled a reușit să treacă și de divizionara secundă Ripensia Timișoara, scor 1-0. Roș-galbenii au început partida cu doar trei titulari obișnuiți din B și cu trei debutanți. Dragan Paulevici a marcat singurul gol iar oaspeții s-au întrecut în ratări pe finalul întâlnirii.

Portarul Dalin Munteanu (ex-Sebiș), mijlocașul Eduard Codrean, împrumutat de la ACS Poli, și atacantul Darius Neamțu, împrumutat de la ASU Politehnica, au fost oamenii noi din primul 11 al lui ”Ripi”. În rest, Remus Steop a mizat pe jucători care au prins mai puțin echipa în B.

Voința Biled reprezenta deja o surpriză plăcută în Cupă. Echipa timișeană cu un scurt istoric chiar și la nivelul al patrulea eliminase deja Mama Mia și Lugojul, de la un nivel superior lor. Terenul greu, cu un lan de porumb în loc de tribuna a doua, le-a amintit însă ripensiștilor vechi, probabil, de Comloșu Mare, echipa care le-a venit de hac pe vremea când evoluau în ”Județ”. În acest cadru rustic evoluează însă și oameni cu experiență de A, precum Cornel Mihalache și Florin Nohai, chiar un fost roș-galben.

Meciul a dus și lipsă de calitate în prima repriză. Cu multe erori de ambele părți. Horcea a amenințat mai serios poarta adversă în minutul 12, tot el i-a provocat o accidentare lui Nemițeanu peste doar opt minute. Ocazia primei părți i-a aparținut lui Neamțu. Tânărul atacant sosit la ”Ripi” de la concitadina ASU a preluat în linia de fund a careului mic un balon respins greu de Bogdan după un șut al lui Golda. Ex-alb-violetul a tratat însă superficial faza și a fost blocat. După pauză Voința și-a arătat prima dată colții. Semn că nu doar cu o defensivă beton au ajuns roș-albaștrii până aici. În minutul 54 Meltiș lovește bine din voleu dar mingea ocolește stâlpul din stânga lui Munteanu. Peste doar patru minute Tomescu e aproape să-l surprindă pe același portar, care a ”șomat” până atunci. După o oră de joc Steop recurge la trei schimbări, introduce încă trei titulari. Culmea, în scurt timp, în minutul 65 amfitrionii dau lovitura. Mihalache trimite în careu din stânga și Paulevici plasează din prima balonul înspre vinclul din dreapta noului portar al lui ”Ripi”. Oaspeții timișoreni s-au aruncat în atac după această fază. Zaluschi, intrat fără casca de protecție, trimite în bară (min. 70). Dumiter (74 și 76) are două ocazii. Dar de fiecare dată intervine ceva, ba un adversar deviază, ba portarul intervine miraculos sau un stâlp al porții. În minutul 77 același Andrei Dumiter pare că ratează un șut, mingea se duce agonizant în bară apoi e reluată de Mediop, dar fundașul Piloiu intervine salvator de această dată. Ca situația să se complice și mai mult, cu cinci minute înainte de final ”contondentul” Cătălin Horcea vede și al doilea cartonaș galben. Biledul, cu un om în plus, putea să înscrie prin același Paulevici un gol de kinogramă de la distanță. Iar Laurențiu Tudor a avut ultima șansă pentru Ripensia, în prelungiri.

Totul s-a încheiat cu o clasică horă a bucuriei la asemenea momente. Echipa căruia nimeni nu-i dădea nicio șansă face încă un pas în Cupă și Voința va întâlni peste trei săptămâni probabil UTA sau ASU Poli în turul IV. Ripensia iese ”din prima” din competiție după ce în anii trecuția ea era protagonista unor astfel de evenimente-surpriză.

Voința Biled: Bogdan – Drăguș (cpt.), Nohai, Piloiu, Burusteanu – Nemițeanu (20 A. Tudor), Tomescu, Mihalache (74 Fl. Sandu), Meltiș – Paulevici. Antrenor: Iulian Tăut.

FC Ripensia Timișoara: D. Munteanu – Ad. Popa (cpt.), Vlădia, Vasiliu, Horcea – Semeniuc (62 Dumiter), Ungureanu, L. Tudor, Ed. Codrean – Golda (62 Mediop), Neamțu (62 Zaluschi). Antrenor: Remus Steop.

Ar putea juca pe ”Dan Păltinișanu”

Euforia gazdelor a fost ”cu de toate” pentru acest meci.


Un fan a montat și o cutie de donații, poate după modelul ASU Poli. ”Ultrașii” Voinței s-au pregătit temeinic de meci, drept dovadă câteva artificii și petarde lansate la start. Un suporter a fost ceva mai entuziasmat. A păstruns pe teren la gol și s-a bucurat cu jucătorii, dar a fost apoi ”pasat” pe margine. El a revenit spre final pe schela pentru filmări aflată între bănci și a dat tonul petrecerii. La final, de la stația de amplificare s-a anunțat că următorul meci va fi pe ”Marele oval” și Biledul se va muta acolo cu tot cu primar.

”Nu-mi vine să cred că am reușit această performanță, chiar este o performanță. Încerc să-mi găsesc cuvintele. Nu cred că mai trebuie să demonstrăm ceva la nimeni. Am arătat că suntem o echipă bine închegată, un grup, o familie. Muncim foarte mult, numai noi știm ce eforturi facem. Sper să fim la fel de motivați în următoarea etapă… Chiar și cu jucătorii care au jucat mai puțin au un lot mai valoros. E cea mai importantă realizare din istoria clubului, sper să avem și în D o poziție mult mai sus, locurile 1-3. Dacă vom juca pe Dan Păltinișanu în turul următor vom fi onorați și vom face o figură frumoasă, promit de pe acum”, a declarat Iulian Tăut, ”principalul” Biledului.

”E Cupa României, în care se poate întâmpla orice. Nu am fi avut voie să pierdem azi. Dar din păcate s-a încheiat cu o înfrângere. Sperăm să recuperăm jucătorii accidentați până la meciul de sâmbătă, de campionat. Felicit echipa gazdă pentru determinare. Așa am decis înainte, să joace și cei care au evoluat mai puțin. Am menajat jucători, trei sunt accidentați. Nu am un lot așa de mare… Au avut prilejul, chiar și așa am avut ocazii care nu trebuiau ratate. Am venit azi să câștigăm. O luăm de la capăt. Mulți nu au jucat, e greu să prinzi ritm. Mă așteptam la mai multă determinare. Stoi și Hecsko acuză probleme medicale, Bobină are probleme familiare și pe ceilalți doi am hotărât să-i menajez pentru că au jucat toate meciurile”, a spus și Remus Steop, antrenorul Ripensiei.

Dragan Paulevici, jucător aflat la un moment dat în vizorul lui ASU Poli, a fost eroul gazdelor. Jucătorii Biledului se gândesc și la sumele de premiere oferite de FRF. dacă ținem cont de scandările de bucurie din vestiar. Vor primi automat o mie de euro pentru că au atins turul IV. Suma crește la 4.000 dacă mai realizează o surpriză. ”O surpriză la care nici noi nu ne așteptam. Un meci cu o echipă de tradiție. Se pare că a dat roade contraatacul nostru. Nu au fost cu toți titularii, oricum ne așteptam la un meci greu chiar dacă au venit cu multe rezerve. Dar aceștia au fost la nivelul așteptat. Ne-a fost greu să înscriem. Am eliminat două echipe de Liga a III-a, Ripensia de a II-a, sper să vină o echipă puternică și să ne arătăm iar valoarea”, a conchis Dragan Paulevici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.