Sfârșit amar al seriei pozitive pentru ACS Poli. Timișorenii au fost învinși...

Sfârșit amar al seriei pozitive pentru ACS Poli. Timișorenii au fost învinși de Voluntari, în prelungiri, după ce ilfovenii au rămas în inferioritate numerică UPDATE Popa: ”Dă-l dracu’ de play-off”

1
DISTRIBUIȚI
Gabriel Vașvari și colegii săi erau mulțumiți cu un punct la Ploiești. Foto: Gabriel Brezeanu

Elevii lui Ionuț Popa au fost aproape de al doilea rezultat alb consecutiv în Liga I. După remiza cu Sepsi, ACS Poli Timișoara a părut să controleze jocul de la Ploiești, cu FC Voluntari, dar a încasat gol în al doilea minut al prelungirilor, chiar dacă a avut un om în plus pe final. Acest 0-1 încheie astfel seria pozitivă a bănățenilor, care aveau cinci partide fără eșec pe prima scenă, până în această seară.

Nu drumul lung cu autocarul s-a observat în jocul timișorenilor în etapa a 11-a, intermediară. Ci mai degrabă lipsa unui vârf veritabil în lotul de meci. Cu Miguel căzut deja în dizgrație, Ionuț Popa a abordat Voluntariul cu croatul Curjuric pe post de atacant, dar ultimul sosit nu a avut nici poziționarea potrivită, careul advers fiind gol de multe ori și când Munteanu sau Bîrnoi se apropiau mai periculos de poartă. De atlfel, prima ocazie a meciului i-a aparținut tânărului din banda stângă, găsit liber de Vașvari dar neinspirat la finalizare în minutul 4, când a încercat lobul peste Balauru. Gazdele aveau chiar motive mai mari să se plângă. Ultima ”bubă” fiind cearta care l-a pus pe Maftei pe lista indezirabililor. Voluntari a replicat prin Cernat, cu un șut din unghi, în rest s-a chinuit cu cele cel puțin două linii din fața lui Curileac. ACS Poli a mai avut o șansă notabilă în prima parte în minutul 33. Soljic a reluat într-un adversar după un corner iar balonul a sărit la Artean, care a tras însă imprecis dintr-o poziție destul de bună.

Finalul reprizei a adus și două faze periculoase la poarta bănățenilor. Cu Popadiuc în prima plan. Mai întâi după o minge trimisă de Artean în propriul 16 și la care Curileac a avut replică (min. 42), apoi Melinte a deviat oarecum norocos în corner (43).

Repriza secundă a adus o formație ”gazdă” mai insistentă. În minutul 57 același Popadiuc scapă spre poartă cu Ciucur lăsat în spate în urma unei devieri fine a lui Tudorie, dar jucătorul Voluntariului a trimis o scăriță nu numai pe lângă portarul advers, ci și mult alături de țintă. După jumătatea părții secunde oaspeții puteau profita de o eroare, dar Artean nu a putut cadra nici acum pe poartă.


În continuare ACS Poli nu a părut să aibă probleme în a gestiona finalul. Mai mult, în minutul 86 Achim îl trage pe Doman aproape de linia de 16 metri și vede al doilea cartonaș galben, prin urmare și pe cel roșu. Execuția lui Vașvari, din poziție excelentă la lovitura liberă rezultată, a trecut însă peste poartă. Totuși, amfitrionii aveau să dea lovitura în prelungiri. Mai întâi Pîrcălabu a tras periculos din careu, dar mingea a fost deviată în corner. Și, când nimeni nu le mai dădea nicio șansă celor de la Voluntari, mingea trimisă din colțul terenului s-a scurs prin fața porții iar Curileac a respins doar în Tudorie și acesta a îndeplinit o formalitate. Dar una cu greutate!

În urma acestui rezultat ACS Poli rămâne pe locul 6, cu 18 puncte, dar poate fi depășită din nou de Dinamo, care are două puncte mai puțin și întâlnește mâine Chiajna pe teren propriu.

FC Voluntari: Balauru – Filipov, Achim, M. Popescu, Acsinte – Novac, Răuță – Căpățînă (64 Deac), Cernat (70 L. Marinescu), Popadiuc (83 Pîrcălabu) – Tudorie. Pe bancă: Petrariu – Balaur, Cazan, Trandafirescu. Antrenor: Claudiu Niculescu.

ACS Poli Timișoara: Curileac – Ciucur, Melinte, Cânu (cpt.), Țigănașu – Artean – Al. Munteanu (90+2 Șeroni), Vașvari, Soljic, Bîrnoi (71 Mailat) – Curjuric (78 Doman). Antrenor: Ionuț Popa. Pe bancă: Straton – Bocșan, Șeroni, Doman, L. Oprea. Antrenor: Ionuț Popa.

UPDATE Ionuț Popa, exces verbal

Tehnicianul lui ACS Poli a părut aproape de un acces de furie după pierderea celor două puncte în prelungiri la Voluntari. ”E dureros să pierzi în ultimul minut după ce ai dominat tot jocul. Nu prea au ajuns la poartă, cred că numai Timișoarei i se poate întâmpla. Mergem cu autocarul, ne luptăm ca nebunii și luăm așa gol (…) Numai la Timișoara se întâmplă toate. Normal că sunt supărați jucătorii… Dă-l drecu de play-off! Îmi vine să înjur pe toți pe care-i văd în fața mea. Nu se poate așa ceva… A scăpat Bîrnoi cu portarul, am avut două ocazii. Nu vreau să mai spun… Deplasarea de la Iași o vom face cu elicopterul, fiecare avem elicopter și vom merge personal”, a decalarat Ionuț Popa pentru Digi Sport.

”Concluziile sunt bune. După o perioadă în care am suferit… Azi a fost un joc destul de închis, credeam că vom scoate un punct. Am pierdut în minutul 93 cu Steaua și iată că s-a întors norocul și cu fața spre noi. Chiar dacă a venit târziu golul. Sunt trei puncte foarte importante și ne dă speranțe pentru că vine o perioadă foarte dificilă. Mergem la Craiova peste trei zile… O mare gură de oxigen. Aș fi ipocrit să spun că am reușit să mă concentrez 100%, normal când vezi știrile, îți spun prietenii, toate aceste discuții mi-au distras și mie atenția de la ce fac aici. Dar o dată cu încheierea acestei telenovele mă pot concentra. Nu am nicio problemă că nu am ajuns la Dinamo”, a spus Claudiu Niculescu, tehnicianul Voluntariului, pentru aceeași sursă.

1 COMENTARIU

  1. Pai daca n-ai un varf de atac, n-ai bani, mergi cu Autocaru, jucatori neplatiti n-ai cum sa castigi sau sa faci egal. Imi pare rau s-o spun dar cred ca cu Mailat sa gresit, trebuia lasat sa joace in toate meciurile chiar daca si-a bagat Memoriu la Federatie, el putea ajuta echipa pana la placare. Mirarea mea este de ce nu-si baga si ceilalti jucatori Memorii pt. a termina odata cu haosu asta. Toate echipele din Tara sunt platite de Primarii numai la Timisoara este interzis dar noi muritorii de rand nu stim cine nu da voia, cred ca, conducerea Clubului ar putea sa ne spuna !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.