Zeci de ghiozdane cu rechizite școlare, oferite unor copii din familii sărace,...

Zeci de ghiozdane cu rechizite școlare, oferite unor copii din familii sărace, de către Mitropolia Banatului. Ce sunt încurajați credincioșii să facă

0
DISTRIBUIȚI

Mitropolia Banatului le-a dat o mână de ajutor unor copii care provin din familii sărace, înainte de începerea școlii. Astfel, sâmbătă, la biserica din cartierul Plopi, din Timișoara, a avut loc o acțiune de sprijin pentru un număr de 80 de micuți care învață la Școala Generală nr. 4 și Școala Gimnazială Rudolf Walther, aflate în zonă.

Copiii au primit, la finalul slujbei de liturghie, câte un ghiozdan și rechizite școlare, de care aveau mare nevoie. “La această acțiune s-au implicat voluntari, atât din parohie, cât și din orașul Timișoara. Un sprijin important a fost oferit și de reprezentanții Consiuliului Consultativ de Cartier Plopi, care sunt prezenți în permanență la acțiunile din viața bisericii și ale cartierului”, transmite Mitropolia Banatului.

IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, a făcut un apel, în această săptămână, la credincioșii din Timișoara, pentru a-i ajuta pe copiii săraci care încep școala pe 11 septembrie. Astfel, astăzi și în data de 8 septembrie în bisericile și mănăstirile din Arhiepiscopia Timișoarei se desfășoară o colectă prin care se vine în ajutorul elevilor nevoiași.

“Momentul binecuvântat al păşirii peste pragul şcolii este umbrit, nu de puţine ori de grijile, de nevoile şi de lipsurile unor familii care, din cauza posibilităţilor materiale reduse, nu pot asigura minimul necesar de rechizite, obiecte de studiu şi articole de îmbrăcăminte.


Confruntate cu astfel de probleme, unele familii nu-şi mai pot trimite copiii la şcoală, abandonul şcolar şi analfabetismul înregistrând cote cu adevărat îngrijorătoare. Faţă de atari situaţii, Biserica nu poate rămâne pasivă, mai ales că de-a lungul istoriei, rolul ei în viaţa şcolii a fost esenţial”, spune IPS Ioan Selejan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.