Ionuț Popa arată obrazul contestatarilor după succesul cu Astra. Giurgiuvenii fac acuzații...

Ionuț Popa arată obrazul contestatarilor după succesul cu Astra. Giurgiuvenii fac acuzații grave la adresa lui Sebastian Colțescu

0
DISTRIBUIȚI
Valentin Crețu. Foto: Gabriel Brezeanu

ACS Poli s-a impus în fața Astrei și a pus astfel capăt unei serii negre în campionat de trei înfrângeri consecutive. Tehnicianul Ionuț Popa a subliniat ușurința cu care i s-a dorit capul în această perioadă. Antrenorul timișorenilor a vorbit și despre momentele cheie din jocul câștigat cu giurgiuvenii.

”Până la urmă rezultatul contează. Am fost supărat pe jucători că le-am cerut la pauză să nu ținem cont de dezechilibrul din teren. Eram convins că Crețu va primi al doilea galben. A fost un joc greu cu o echipă bună, cu un antrenor bun. Nici noi nu doream să pierdem. Eliminarea lui Abang ne-a ușurat, dar nu am reușit să gestionăm cum ne-am dorit. A venit golul de kinogramă a lui Mailat, mă bucur pentru acest copil. E rodul muncii lor. Nu înțeleg, din șase jocuri oficiale să pierzi trei și să sari la gâtul antrenorului și jucătorilor. Mi se pare neverosimil și am așa un gust mai acrișor”, a declarat Ionuț Popa.

Întrebat dacă răspunsul său e adresat contestatarului ”principal”, Popa a parat. ”Eu nu dau niciun răspuns domnului primar, atât eu cât și echpa îl respectăm. Știm că e unul dintre cei mai vehemenți susținători ai echipei. Să se știe că sunt un adevărat prieten al echipei”, a spus Popa.

Crețu, ”mărul discordiei”. Înjurați de Colțescu?

Ionuț Popa a recunoscut că l-a schimbat pe Valentin Crețu de teama că acesta va fi eliminat de arbitrul Sebastian Colțescu la prima abatere, având deja un avertisment, precum și o fază controversată incriminată de oaspeți, la care fundașul putea vedea al doilea cartonaș galben. ”Nu am avut emoții, știam că se creează puțină presiune pe arbitri.


Când se creează o presiune și partea cealaltă devine nervoasă. Mă felicit că am făcut această schimbare, el nu dorea să iasă din teren sub nicio formă”, a precizat Popa.

Conform unui oficial al Astrei oamenii de ordine neștiind că Edward Iordănescu are voie la vestiare, deși a fost eliminat, l-au oprit pe tehnician la poartă și acesta a plecat la hotel. Pe stadion antrenorul a fost văzut cum dorea să meargă pe la tunel înainte de fluierul final. ”Am venit cu gândul de a aduna puncte, de a ne consolida poziția de play-off. Din nefericire după minutul 30 a fost destul de dificil, după eliminarea lui Abang. Până atunci am controlat. Am și avut ocazii în inferioritate. Acea execuție probabil se întâmplă în 100 de ani”, a spus Ionuț Stelescu, ”secundul” Astrei.

Trecut inclusiv pe la ACS Poli, Stelescu a reclamat că Valentin Crețu nu a primit tratament asemănător cu Abang. ”În ceea ce privește jocul pe ansamblu, a contat acel minut 30 cu al doilea galben care dacă se dă, se dă imediat după fault… și 43-44 când Crețu trebua elminat pentru al doilea cartonaș galben, fault la Ioniță, destul de clar. Dacă e să tratăm la fel ambele echipe trebuiau să rămână în zece și nu se strica jocul. Probabil deranjăm, vom ieși din play-off și vom fi lăsați din nou să jucăm”, a adăugat Stelescu.

Oficialii giurgiuvenilor susțin, mai mult, că arbitrul Sebastian Colțescu l-ar fi înjurat pe Edward Iordănescu, fapt ce a declanșat acel moment în care jucătorii păreau să iasă de pe teren. Din tribună s-au văzut însă și gesturi de chemare a acestora la margine. ”Jucătorii au venit către bancă, se pare că arbitrul a înjurat, s-a auzit în casca arbitrului de rezervă… Nu credeam că se poate întâmpla așa ceva la un meci din Liga I. El a protestat la acea fază, probabil toți trebuia să fim eliminați pentru că a fost fault. De ce nu a mai intrat după pauză jucătorul Crețu?”, a conchis Ionuț Stelescu. Nu e prima dată în acest sezon când e reclamat un astfel de comportament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.