ACS Poli își ajustează șansele la play-off în funcție de rezultatul cu...

ACS Poli își ajustează șansele la play-off în funcție de rezultatul cu Chiajna. Ionuț Popa susține că nu-l interesează parcursul din Cupa României

0
DISTRIBUIȚI
Ionuț Popa. Foto: Gabriel Brezeanu

ACS Poli Timișoara revine la jocurile de Liga I după pauza pentru jocurile echipei naționale. În ciuda ”minivacanței” Ionuț Popa are probleme de lot înaintea întânirii cu Concordia Chiajna, grupare aflată în pantă ascendentă. De această dată se pare că apărarea bănățenilor va suferi cele mai multe improvizații.

În ciuda rezultatelor mai slabe din ultimele etape timișorenii au rămas pe poziția a 6-a a Ligii I. ”Am discutat cu băieții referitor la jocul de luni, îl considerăm cel mai important din retur. Dacă vom câștiga ne gândim la play-off, dacă nu, ne luăm gândul de la play-off. Am încercat să lucrez așa la o stare de încredere, mai ales că rezultatele nu ne-au mai fost favorabile în ultimul timp”, a declarat Ionuț Popa.

Drăghici se pare că va rata întreaga toamnă după accidentarea suferită la începutul sezonului. Ionuț Popa a precizat că îl va folosi pe Alex Ciucur pe postul de fundaș stânga în condițiile în care atât Șeroni cât și Țigănașu sunt suspendați. Tot din defensivă lipsesc Cânu și Haruț, accidentați. ”Și la acest joc va trebui să facem improvizații.


Acum va trebui să joc cu un atacant în apărare. Lipsește Drăghici în continuare… Stăm mai prost ca anul trecut în atac. Dar și astfel va trebui să găsim soluții să învingem. Va trebui să avem o mai mare determinare. Suntem încrezători”, a sintetizat antrenorul bănățenilor. Acesta a vorbit și despre întăririle ilfovenilor, dar l-a omis pe Cristi Bud din enumerație. ”Chiajna are șase jucători noi, pe ofensivă sunt Bumba, Bawab și Batin. Au obținut și rezultate bune. S-au schimbat… Bud nu a jucat în ultimele două partide”, a subliniat Popa când a fost întrebat de fostul său atacant.

Abraw, în așteptare

Fiind jucător străin, legitimarea atacantului Camaldine Abraw întârzie. Cu siguranță acestuia nu-i va sosi cartea verde până luni. Popa îi va mai acorda astfel o șansă brazilianului Miguel Bianconi. ”Nu știu care e situația lui… Miguel va fi atacant central titular, am avut o discuție cu el, sper să dovedească că e un atacant de Liga I. Altfel, înseamnă că am făcut o greșeală cu aducerea lui. Abraw a fost recomandat, e un jucător care a evoluat și în naționala Togo, e 30-40% pregătit. Dar am fost forțați de împrejurări, în situația noastră aduceam pe oricine”, a mai spus Ionuț Popa.

Neinteresat de Cupă?

Întrebat de duelul din 16-imile Cupei României, cu ASU Poli, Ionuț Popa susține că nu e interesat de un parcurs lung în acest sezon după experiența din ediția trecută, în care echipa a atins semifinalele. ”Pentru noi e bine că nu mai facem deplasare. Ei sunt organizatori, jucăm unde vor, la ei pe teren cred… Pe mine nu mă interesează Cupa României, nici dacă era Cupa Ligii, am suferit anul trecut, de aventură”, a adăugat Popa. Întrebat care va fi reacția când publicul va striga ”Poli!” tehnicianul a concluzionat: ”Jucătorii se vor uita unul la altul”.

Partida ACS Poli Timișoara – Concordia Chiajna se dispută luni, de la ora 18.00, în etapa a XIII-a a Ligii I, prima din returul sezonului regulat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.