Reacția lui Sorin Drăgoi, președintele ACS Poli, legat de jucătorii puși gaj...

Reacția lui Sorin Drăgoi, președintele ACS Poli, legat de jucătorii puși gaj în contul datoriei la ANAF. Ce spune despre pericolul de a nu mai putea juca pe Dan Păltinișanu

0
DISTRIBUIȚI
Cătălin Doman se află pe lista jucătorilor oferiți de ACS Poli ca garanție în contul datoriei către ANAF

Informația că mai mulți jucători de la ACS Poli au ajuns sub sechestrul ANAF în contul datoriilor clubului a apărut în ultima vreme, iar președintele clubului Sorin Drăgoi spune că în total drepturile federative a șapte jucători au fost puse gaj de către club, dar în momentul realizării reeșalonării datoriilor în vară. Deocamdată, cât timp clubul timișorean își plătește rata stabilită lunar, nu există pericolul pierderii lui Cătălin Doman sau Vasile Curileac, doi dintre cei aflați pe listă.

”În momentul în care am făcut reeșalonarea datoriei către ANAF, clubul trebuia să garanteze cu ceva. ANAF a luat în calcul că cea mai bună garanție sunt drepturile federative ale unor jucători care au contract până în 2020. De comun acord cu clubul s-a făcut asta. Nu a venit acum și ne-a luat jucătorii… Noi am constituit acea garanție ca și gaj… Jucătorii au fost propuși de noi”, a declarat Sorin Drăgoi pentru PRESSALERT.ro.

Informația apărută inițial pe tmsport.ro anunța o listă de șase nume. Conform președintelui ACS Poli, pe lângă Harald Fridrich (împrumutat la Lugoj), Sebastian Velcotă (împrumutat la CSM Școlar Reșița), Cătălin Doman, Cristian Bocșan, Ștefănel Covalschi (împrumutat la Flacăra Horezu) și Lucian Oprea, ANAF are ca garanție în caz de neplată și drepturile federative ale portarului titular, Vasile Curileac.


”Finanțele ne-au dat un expert evaluator care a făcut o evaluare plecându-se și de la transfermarkt.de… E făcută pentru întreaga datorie”, a explicat Drăgoi.

”Urmează să plătim următoarea rată pe 15. Dacă nu ne ținem de ratele de eșalonare în ianuarie, nu mai primim niciun ban de la Ligă”, a mai spus conducătorul clubului timișorean din Liga I. În vară ANAF a pus sechestru pe tranșa de 700.000 de euro venită pe adresa lui ACS Poli din drepturile TV, iar conform lui Drăgoi, ACS Poli va mai plăti timp de doi ani câte 50.000 de euro pentru stingerea datoriilor către stat.

ACS Poli va juca cu Chiajna tot la Timișoara

La ultimele întâlniri cu reprezentanții media antrenorul Ionuț Popa susținea că ACS Poli va trebui să joace la Cluj următoarele partide pentru că cei care realizează transmisiunile meciurilor din Liga I au cerut o modificare la ”Dan Păltinișanu” încă nerealizată. E vorba de condițiile pentru mutarea camerelor TV la tribuna cealaltă. Sorin Drăgoi susține că nu se pune problema ca din cauza acestui fapt ACS Poli să-și schimbe casa.

”Sunt în sarcina CJ Timiș, proprietarea, la înțelegere cu ei s-a stabilit un termen pentru cerințele celor de la ISB Media. Cei care fac transmisiunile. Au stabilit un calendar. Înțelegerea e între ei și CJT. Am făcut un proces verbal în care s-a stabilit ce doresc ei. Și-au luat un angajament… Unele dintre lucruri s-au rezolvat, precum wireless la stadion și asemenea chestiuni. Mai trebuie mutate transmisiunile la oficială, în partea cealaltă. Dar chiar și așa nu cred că e o problemă să continue așa. Ei au cerut CJT-ului, acum se analizează posibilitățile… să facă o platformă peste cabine. Nu se pune problema să nu desfășurăm meciurile acolo”, ne-a mai spus Sorin Drăgoi. Trebuie precizat însă că internetul la arenă nu a funcționat sau a funcționat cu mari probleme la ultimele jocuri de pe ”Marele oval”.

Cât despre cazul Sebastian Mailat, Sorin Drăgoi a precizat că se lucrează la ”contraatac”: ”Acum lucrăm la recurs, am discutat cu avocata care ne reprezintă. Nu știu când se va da următoarea decizie. Acum aștept să văd ce posibilități am avea”. Jucătorul va putea evolua însă în continuare sub comanda lui Popa până la o decizie finală fără cale de atac.

ACS Poli are pauză de la jocurile de campionat în weekendul viitor și a anunțat astăzi un joc amical joi, la Balmazujvaros, în Ungaria, cu formația locală Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, care evoluează în prima ligă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.