ACS Poli, fără pretenții în fața Concordiei Chiajna, aflată la a patra...

ACS Poli, fără pretenții în fața Concordiei Chiajna, aflată la a patra victorie consecutivă. Timișorenii pierd la scor de neprezentare

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu

Fără gustul succesului de patru etape, de la victoria dătătoare de aripi din „Groapă” cu scorul de 1-2, ACS Poli Timișoara a primit în această seară vizita Concordiei Chiajna. Ilfovenii veneau pe Bega după trei victorii în ultimele trei etape, și totodată cu un bagaj încărcat de multă încredere în propriile forțe, ultima echipă care-i învinsese pe fotbaliștii antrenați de Ion Moldovan fiind liderul CFR Cluj. „Dubla” lui Bumba și golul lui Batin au fost reușitele care i-a făcut pe timișoreni să-i usture revenirea în întrecerile oficiale, după pauza cauzată de jocurile echipelor naționale, scor final 0-3.

Concordia a avut un prim contraatac după mai puțin de un sfert de oră, care s-a împotmolit însă înainte de intrarea în careul mare al Timișoarei. Cele mai multe atacuri ale lui ACS Poli din prima parte au părut lipsite de imaginație, fără prea multă inspirație mai ales cele gestionate de Doman, care adesea a luat deciziile greșite și atunci când a venit vorba de distribuția baloanelor către colegii săi.

Bîrnoi a încercat poarta, iar șansa sa, deși simțitor alături, a smuls aplauzele puținilor spectatori care au venit în tribunele stadionului „Dan Păltinișanu” într-o seară frumoasă de toamnă pentru timișoreni. Frumoasă cel puțin până la faza următoare, atunci când Bumba, care l-a depășit foarte ușor pe Crețu, din fentă, a finalizat din șase metri, 0-1.

ACS Poli a reacționat. La capătul unei prime faze cursive purtate pe flancul drept de atac, Vașvari, la o minge scoasă în jurul punctului cu var, a țintit un apărător al Chiajnei. Bumba a fost din nou periculos, de această dată din fază fixă, dar balonul a trecut alături.


A urmat cea mai mare ocazie a bănățenilor. Doman, cu capul, a sărit peste Albu, la o ieșire hazardată a lui Caparco, dar mingea s-a încăpățânat să intre în plasă, oprindu-se doar în butul stâng al porții trupei din Ilfov. Însă același Caparco s-a revanșat cu vârf și îndesat, fiind îngerul păzitor pentru Chiajna la dubla imensă ocazie a gazdelor, prin șuturile lui Vașvari și Miguel, fază la care Ionuț Popa și-a pus mâinile în cap.

Șansa a fost de partea lui ACS Poli, pentru că la reluare Bawab a trimis mingea în poartă, însă golul nu a fost validat pe motiv de ofsaid, greșeală impardonabilă a brigăzii de arbitrii. A urmat o nouă șansă mare, de această dată pentru Batin, dar omul responsabil cu golul la Chiajna a ratat întâlnirea cu mingea, aflat în alunecare.

Batin a evoluat în ultima jumătate de repriză cu un bandaj pe cap, după o ciocnire aproape de axul terenului. În căutarea egalării, alb-violeții au jucat cartea atacului. Artean a încercat poarta, fără rezultat, iar după câteva minute Batin a trecut mingea pe lângă Curileac, dar și pe lângă poartă. Cu zece minute înainte de final Bumba a dovedit din nou că e letal. Lăsat să înainteze cu mingea la picior, nestingherit, băimăreanul a tras cu latul, în lung, și l-a învins din nou pe Curileac, 0-2. Doar un minut mai târziu a fost 0-3, pentru că Batin nu a mai ezitat și a trimis în plasă un contraatac școală, serviciul venind de pe partea dreaptă, de la Grădinaru.

ACS Poli Timișoara ratează șansa de a reveni pe poziție de play-off și este în pericol de a pierde poziția a șaptea, în cazul în care Dinamo, care va juca la 20.30 contra lui Juventus București, va lua toate cele trei puncte. În etapa viitoare echipa lui Ionuț Popa va evolua pe Arena Națională, contra lui FCSB, meciul fiind programat duminică, 22 octombrie, de la ora 20.45.

*

ACS Poli Timișoara – Concordia Chiajna 0-3 (0-1) ( / ’28, ’80, Bumba; ’83, Batin)

ACS Poli Timișoara: Curileac — Crețu, Bocșan, Melinte, Ciucur — Artean, Vașvari (’72, Soljic) — A. Munteanu, Doman (’66, Curjuric), Bîrnoi (’57, Mailat) — Miguel Bianconi. Antrenor: Ionuț Popa.

Concordia Chiajna: Caparco — Albu, Manasse, A. Marc, Fota —Bucșa — Grădinaru, Bawab (’66, Babic), M. Cristescu (c.) (’72, Bud), Bumba — Batin (’86, Pena). Antrenor: Ion Moldovan.

Arbitrii: Robert Dumitru (Sf. Gheorghe) – Stelian Slabu (Brașov), Andrei Constantinescu (București).

Cartonașe galbene: Crețu / Bucșa, Caparco

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.