ACS Poli se impune la limită în amicalul de la Sânnicolau Mare,...

ACS Poli se impune la limită în amicalul de la Sânnicolau Mare, însă un jucător a părăsit accidentat gazonul. Ce spune Ionuț Popa despre situația togolezului Abraw GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Duel după o lovitură liberă executată de Croitoru, Abraw (în dreapta)

Test util pentru ACS Poli Timișoara, care astăzi a evoluat la 65 de kilometri de casă, la Sânnicolau Mare, pe terenul celor de la Unirea, echipă aflată pe poziția a șaptea în Liga a IV-a. După două reprize de 35 de minute prim-divizonara s-a impus la limită, scor 2-1, iar Ionuț Popa a reușit să introducă pe teren întregul lot deplasat, inclusiv togolezul Camaldine Abraw, testat pentru prima dată de timișoreni.

După primele două minute ACS Poli a lăsat impresia că va avea un galop de sănătate la Sânnicolau Mare. Miguel Bianconi, după o greșeală a lui Galea, a primit mingea în interiorul careului și a tras din colțul de 16 metri, lateral dreapta, finalizând în plasa laterală. Trei minute mai târziu atacantul de pe Bega a avut o nouă șansă, însă mingea trimisă de el a izbit transversala.

Începutul timorat de joc a fost uitat de gazde. În minutul 10 Pânzaru i-a pasat în adâncime lui Cărpinișan iar acesta, cu om în spate, a reluat spre poarta lui Straton, care a respins mingea în față până la Crișan, aflat la marginea careului mare, care a lovit mingea defectuos însă, întrucât goalkeeper-ul timișorean a revenit și a scos mingea de pe linia, chiar cu riscul de a se lovi.

Pe fondul curajului prins, Sânnicolau Mare a egalat în minutul 34, la o greșeală a lui Straton. Lovitura liberă executată cu efect interior de Crișan nu a fost reținută de portarul vizitatorilor, care a scăpat mingea în față, acolo unde fundașul central Șimon a îndeplinit o formalitate, spre bucuria zecilor de copii de la grupele de juniori ale Unirii, care și-au ovaționat din tribună favoriții.

Camaldine Abraw, testat

Ajuns ieri seară la Timișoara pe calea aerului, atacantul togolez Camaldine Abraw (foto, jos), care are opt selecții în echipa sa națională, a fost încercat pentru prima dată de Ionuț Popa. În vârstă de 27 de ani, înaltul atacant a evoluat în ultimele două sezoane în Africa de Sud, la Kaizer Chiefs FC. La prima apariție pentru ACS Poli togolezul nu s-a făcut remarcat, însă antrenorul Ionuț Popa este departe de a trage o concluzie în ceea ce privește soarta acestuia. Jucătorul african a fost în covalescență de-a lungul sezonului trecut după o operație suferită la genunchi.

După o ocazie de o parte a lui Grigoraș și de cealaltă a lui Țigănașu, oprit de Timiș, portarul de la Sânnicolau Mare ce a intrat între buturi în partea secundă, Croitoru a executat frumos o lovitură liberă de la mai bine de 20 de metri, peste zid, balonul poposind în plasă, stabilindu-se astfel scorul final, 1-2.

Emoții pentru Străuț

Străuț a ieșit șifonat în urma jocului de la Sânnicolau Mare. În urma unui contact aproape de centrul terenului, fundașul dreapta a lui ACS Poli a căzut greșit, pe mâna dreaptă, și a rămas întins câteva minute bune pe gazon, fiind nevoie de intervenția echipei medicale. Fotbalistul alb-violeților a părăsit mai repede terenul, îndreptându-se spre vestiare în timp ce se ținea de mâna dreaptă, pe care a căzut.

Situația lui Octavian Drăghici nu e prea roz. Așteptat inițial să revină mai repede în formula de start, atacantul lui ACS Poli a plecat în Turcia, la clinica Acibadem Sports din Fulya, unde a suferit o intervenție chirurgicală de dislocare articulară la nivelul umărului drept, iar revenirea sa este așteptată în aproximativ șase săptămâni.

Ionuț Popa, înconjurat de foștii colegi

Antrenorul lui ACS Poli, Ionuț Popa, nu a fost uitat la Sânnicolau Mare, pentru care a evoluat două sezoane în anii ’70.


La capătul meciului acesta a petrecut minute bune pe bancă, fiind înconjurat de foștii săi colegi de la Unirea Sânnicolau Mare, simțindu-se în voia sa. De altfel, „Popică” este așteptat din nou duminică în orașul de pe Aranca, unde va evolua la Unirea Sânnicolau Mare ’70, care va sărbători 60 de ani de existență printr-un joc contra celor de la Poli Timișoara ’70. „A fost un antrenament bun, așa l-am socotit. Am folosit mai puțini jucători pentru că nu avem decât cei care au fost acum. L-am verificat și pe Abraw pentru postul de atacant, mi-au lipsit vreo 5-6 jucători. Mă bucur că nu s-au accidentat, însă la Străuț sper să nu fie nimic grav. Abraw nu a semnat, este în probe. Vreau să-l mai văd evoluând pentru că așa nu pot să-mi dau seama. Vine și după o perioadă în care a stat, a fost accidentat, a fost tot pe drumuri. A plecat ieri din Birmingham, a ajuns aseară la 22.00 în Timișoara, a avut escală la Munchen și e obosit. În ceea ce privește suspendarea primită de Țigănașu, cred că este una corectă”, a declarat Ionuț Popa la finele meciului pentru pressalert.ro.

ACS Poli va juca luni, 16 octombrie, cu Concordia Chiajna, după ce inițial își programaseră două amicale în pauza competițională. Timișorenii au anulat însă deplasarea de la Balmazujvaros. Conform ofițerului de presă, Levente Balint, autocarul s-a defectat, și de aceea echipa nu a mai mers în Ungaria. Astăzi însă mijlocul de transport alb-violet al echipei a adus formația de pe Bega pe Aranca.

*

Unirea Sânnicolau Mare – ACS Poli Timișoara 1-2 (1-1) (’34, Șimon / ‘2, Miguel Bianconi; ’52, Croitoru)

Unirea Sânnicolau Mare: 1. Sitaru – 2. Florescu, 21. Blaga, 3. Șimon, 16. Manoliu – 10. Galea, 11. Bizău – 77. Crișan, 13. Pânzaru, 8. Costea – 9. Cărpinișan. Au mai intrat: Timiș, Bataneanț, Dima, Boangheș, Cozma, Stoianov, Grigoraș, Pamfil, Ciobotariu. Antrenor: Nicolae Căprărescu.

ACS Poli Timișoara: (în prima parte) 25. Straton – 32. Străuț, 15. Bocșan, 17. Melinte, 20. Țigănașu – 18. Artean, 13. Vașvari – 7. Ciucur, 5. Bîrnoi, 10. Doman – 9. Miguel Bianconi. Repriza a doua: 12. Smaranda – 32. Străuț, 15. Bocșan, 16. Soljic, 20. Țigănașu – 8. Croitoru, 46. Oprea – 7. Ciucur, 77. Curjuric, 10. Doman – 19. Abraw. Antrenor: Ionuț Popa.

Spectatori: 275.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.