ACS Poli, nevoită să-și anuleze amicalul din Ungaria. Ce pedeapsă a primit...

ACS Poli, nevoită să-și anuleze amicalul din Ungaria. Ce pedeapsă a primit Alexandru Țigănașu după cartonașul roșu văzut în meciul cu CSU Craiova

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu

Continuă ghinioanele pentru ACS Poli. Echipa timișoreană din Liga I a fost nevoită să-și anuleze amicalul de astăzi din Ungaria, cu Balmazujvaros, din cauza defectării autocarului. Totuși, bănățenii vor mai disputa un test în weekend, pe terenul divizionarei D Unirea Sânnicolau Mare.

Tehnicianul Ionuț Popa a vrut să profite de pauza competițională pentru a disputa două jocuri de pregătire. Planurile bănățenilor s-au modificat însă. Jocul cu formația maghiară de primă ligă Balmazujvaros a picat din cauza autocarului, care s-a stricat, iar clubul ACS Poli nu mai avea timp efectiv să închirieze alt mijloc de transport.

Până la urmă formația timișoreană va disputa un amical. Mâine, ACS Poli va juca la Sânnicolau Mare cu localnica Unirea, grupare aflată pe locul 7 după nouă runde în D-Timiș.


Meciul era programat inițial sâmbătă, dar la solicitarea oaspeților el se va juca mâine, de la ora 16.00, pe arena de pe Aranca.

Următorul joc al lui ACS Poli în Liga I va fi luni, 16 octombrie (ora 18), când la Timișoara sosește Concordia Chiajna. ”Vulturii” sunt în formă iar în ultima etapă au învins Voluntariul, lucru care a dus practic și la rămânerea bănățenilor pe loc de play-off la jumătatea sezonului regulat.

Țigănașu stă două runde

O altă veste proastă pentru trupa lui Popa e suspendarea suplimentară primită de Alexandru Țigănașu. Fundașul stânga al lui ACS Poli a primit direct cartonașul roșu în jocul din etapa trecută, pierdut acasă, scor 0-2 cu CSU Craiova, și e suspendat două etape. Jucătorul bănățenilor l-a blocat printr-un fault dur la 0-1 pe Mitriță din postura de ultim apărător. Ulterior jucătorul Craiovei a fost eliminat și el în acel incident de la pauză, dar după ce a fost înlocuit. Deși spețele sunt diferite Comisia de Disciplină a FRF a dat sancțiuni identice pentru cei doi ”expulzați”: ”În baza art. 63.1.b + 63.2.4.a, se sancționează jucătorul Țigănașu Alexandru (ACS Poli Timișoara) cu suspendare pentru două jocuri și o penalitate de 3.000 lei; În baza art. 63.1.b + 63.2.4.a, se sancționează jucătorul Mitriță Alexandru (CSU Craiova) cu suspendare pentru două jocuri și o penalitate de 3.000 lei”. Cazurile celor doi sunt însă diferite. Probabil în cazul jucătorului gazdelor s-a considerat ”comportare violentă” și lovire (cu vătămare, ca încadrare în cel de-al doilea articol menționat) pentru că faultul a fost cinic, nu doar simpla oprire a adversarului din drumul spre gol, Mitriță s-ar fi și accidentat în urma fazei deși a mai continuat câteva minute în teren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.