Acuzații grave la Spitalul de Copii din Timișoara, după moartea unui bebeluș...

Acuzații grave la Spitalul de Copii din Timișoara, după moartea unui bebeluș adus la Urgențe și tratat cu antitermice UPDATE Ce spun reprezentanții unității medicale

0
DISTRIBUIȚI

Părinții unui bebeluș de nouă luni care a murit în urmă cu o lună acuză medicii de la Spitalul de Copii Louis Țurcanu că au pus un diagnostic greșit atunci când l-au consultat. Acesta s-a stins din viaţă din cauza unei malformaţii la inimă, așa cum arată rezultatele unei biopsii care au venit în aceste zile.

Părinţii copilului susţin că s-au prezentat noaptea cu copilul la Urgenţe. Avea febră 40,5, iar primul lucru făcut de medici a fost să îi administreze antitermice. Când părinții au revenit dimienață, la ora 6.00, micuţul era deja în stare gravă şi a murit la scurt timp.

Rezultatele biopsuei au venit de abia acum. În certificat se arată cu micuţul a murit în urma unei septicemii. Totodată, abia în urma autopsiei, a fost descoperită malformaţia la inimă. Practic, spun medicii, această malformaţie nu a putut fi depistată de la naştere, pentru că ea s-a dezvoltat în timp. Aceasta a făcut ca sângele să nu circule normal, ceea ce a dus la o presiune enormă pe plămâni. Aceştia s-au umplut de sânge, copilul a făcut pneumonie, iar apoi o infecţie la plămâni, care în cele din urmă s-a dovedit a fi fatală. Părinţii revoltaţi au depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara. Poliţiştii, dar şi conducerea spitalului au demarat anchete în acest caz.

UPDATE Tatăl băiețelului de nouă luni, Costel Bobaru, ne-a declarat, astăzi, că micuțul a avut febră în seara zilei de 3 octombrie, astfel că l-a dus la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Copii “Louis Țurcanu”.

“A fost preluat de medicii de gardă, i-au făcut o perfuzie și am stat până i-a scăzut febra.


Medicii ne-au prescris o rețetă pe care erau trecute trei siropuri și ne-au zis că are roșu în gât. Ne-au spus să mergem acasă, dar să ne prezentăm la medicul de familie a doua zi să-i prescrie altceva, dacă se simte rău sau să revenim la spital”, a explicat Costel Bobaru.

Bărbatul din Timișoara povestește că, a doua zi dimineața, copilul a început să vomite și avea pete pe corp, motiv pentru care l-a dus din nou la Spitalul “Louis Țurcanu”.

“Ne-au preluat medicii repede. O oră și ceva a durat totul. La un moment dat, un medic a chemat-o pe soție și i-a spus că băiatul a decedat, că a avut un virus foarte puternic și n-a făcut față tratamentului. Noi credem că i-au prescris ceva greșit și că este culpă medicală. De aceea, am făcut o plângere la Parchet în data de 19 octombrie. Plus că erau doar rezidenți în noaptea în care am mers la Unitatea de Primiri Urgențe. O doamnă tânără, până în 30 de ani, mi-a spus să cumpăr siropurile și că are roșu în gât. Ciudat că a doua zi, după ce copilul a murit, rețeta și cu analizele făcute seara au fost oprite la spital. Eu sper doar să se facă dreptate, să nu se mai întâmple măcar la alți copii”, a declarat Costel Bobaru.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara, medicul Mihai Gafencu, ne-a declarat că a fost demarată o anchetă internă pentru a afla ce s-a întâmplat.

“Noi nu am primit încă nimic de la procuratură, ne-au autosesizat și facem o anchetă internă a situației. Vinovăție medicală clar că nu există. Este un caz disperat în care evoluția a fost extrem de rapidă a unui copil cu malformație cardiacă, care s-a prezentat cu o afecțiune respiratorie în Urgență, cu o evoluție fulminantă spre șoc toxioseptic. Aceasta este și cauza principală de deces – șoc toxicoseptic. A avut o pneumonie, o aprindere de plămâni, cu o evoluție foarte rapidă, pe un fond de malformație cardiac. Seara copilul a avut roșu în gât, care la el a evoluat spre pneumonie foarte repede. Malformația cardiacă putea fi descoperită dacă avea vreo manifestare, dar dacă n-a avut, nimeni n-a căutat-o. Oricum, chiar dacă era suspect, seara nu-i făcea ecografie de cord, că nu ai cardiolog de gardă la Urgențe. Nu se poate pune rapid acel diagnostic”, a afirmat Mihai Gafencu. (Adriana Mîț)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.