Administrația Robu a pierdut definitiv procesul cu Curtea de Conturi pentru finanțarea...

Administrația Robu a pierdut definitiv procesul cu Curtea de Conturi pentru finanțarea ilegală a ACS Poli. Suma enormă care trebuie recuperată inclusiv de la primarul Robu

0
DISTRIBUIȚI
Nicolae Robu vorbește de ”normalitate” în relația ASU Poli / ACS Poli

Curtea de Apel Timișoara a dat astăzi sentința definitivă în unul dintre dosarele în care primarul Nicolae Robu s-a bătut cu toată energia cu Curtea de Conturi – finanțarea echipei de fotbal ACS Poli. Instanța ”respinge recursul formulat de reclamanţii recurenţi Municipiul Timișoara Prin Primar, Primarul Municipiului Timișoara, Consiliul Local Al Municipiului Timișoara, Robu Nicolae, împotriva sentinţei civile nr.2/05.01.2017 pronunţată de Tribunalul Timiş în dosar nr.1661/30/2016 în contradictoriu cu pârâţii intimaţi Curtea de Conturi – Camera de Conturi a Judeţului Timiş, Curtea de Conturi a României.


Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Definitivă”.

Imediat după raportul Curții de Conturi, Robu a atacat instituția de control afirmând că „este absolut scandalos cum procedează Curtea de Conturi, și eu am niște propuneri de îmbunătățire a legislației ca să îi oprească pe cei de la Curtea de Conturi de la astfel de atitudini. Şi după legislaţia actuală rezultă că, după ce o hotărâre de consiliu local sau judeţean intră în vigoare şi nu este atacată de Instituţia Prefectului în timp de şase luni, devine legea locală, deci tot ce se întâmplă în acord cu litera si spiritul său este strigător la cer”.

După sentința de astăzi a Curții de Apel rămâne valabil raportul de control al Curții de Conturi care a constatat faptul că s-au alocat bani ilegal pentru echipa de fotbal ACS Poli, dar și pentru echipele de handbal, baschet și rugby. În total, suma dată prin asociere de municipalitate se ridică la 35.250.000 lei. Printre cei găsiți vinovați de Curtea de Conturi a fost nominalizat și primarul Nicolae Robu. Prejudiciul trebuie recuperat de la cei găsiți vinovați de către Primăria Timișoara se arată în concluziile raportului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.