Adrian Orza explică de ce legile finanțării cluburilor sportive se pot aplica...

Adrian Orza explică de ce legile finanțării cluburilor sportive se pot aplica tendențions. Ce greșeală crede că a făcut primarul Robu în cazul ACS Poli

0
DISTRIBUIȚI

Consilierul local Adrian Orza e declarat, aseară, la PRESSALERT LIVE, că primarul Timișoarei a greșit în cazul finanțării cluburilor sportive. Fostul viceprimar al orașului de pe Bega crede și că legislația neclară își are rolul în a favoriza astfel de situații confuze.

„Nicolae Robu a greșit că a semnat și în numele consiliului local, care, conform legii administrației locale, este instituția ce se poate constitui în parte civilă, primăria nu. Vorbind la modul general, pot spune că în România se petrece un anumit fenomen destul de negativ, în sensul că sportul românesc este total subfinanțat, iar rezultatele se văd de la Olimpiadă și până la orele de sport din școli.


E și din vina de lipsă de legislație, din vina unor legislații prost înțelese și din aplicarea tendențioasă a unora dintre ele. Dacă în varianta lui Marian Iancu vine Curtea de Conturi și spune că e în regulă, apoi se dă o decizie de unificare și se spune că sunt legale finanțările inclusive la entitățile private, iar Curtea de Conturi vine mai apoi și nu se respectă deciziile anterioare, pot să spun că este o anumită tendențiozitate”, a specificat Adrian Orza în ediția de seară trecută a PRESSALERT LIVE.

Singurul consilier local independent de după ’90 pe care l-a avut Timișoara a declarat ieri seară că simte o tensiune la nivelul consilului local. „Din partea unor consilieri locali am simțit o agitație normală legată de faptul că au votat astfel de lucruri. Nu cred că cineva a plecat cu bani acasă. Deși variantele diferă ca și formule procedural greu de înțeles, o situație aproape similară, cu sume mult mai mari decât în perioada Iancu, deși atunci erau mult mai mult spectatori. Pe de altă parte, trebuie să ne gândim ce se va întâmpla cu sportul. Nu vorbesc doar de ACS, dar și de rugby”, a mai spus Adrian Orza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.