Alertă la granița cu Serbia: grup de migranţi prins cu călăuză din...

Alertă la granița cu Serbia: grup de migranţi prins cu călăuză din Timiş

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Alertă noaptea trecută la graniţa de sud-vest a României. Un grup format din 11 migranţi a fost prins de poliţiştii de frontieră din Caraş-Severin. Transgfugii erau însoţiţi şi de o călăuză, un bărbat din Timiş.

Poliţiştii de frontieră de la Naidăș, judeţul Caraş Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul Postului de Poliție Ciclova Română și Bozovici, au oprit pe comunicația DN 57, în apropierea graniței cu Serbia, un autoturism marca KIA, înmatriculat în Bulgaria, condus de un cetățean român.

La controlul specific, polițiștii au depistat în interiorul autoturismului unsprezece cetățeni străini care nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zona de frontieră.

Astfel, aceștia au fost conduși la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit că grupul era format din nouă bărbați şi doi copii, dintre care opt cetățeni irakieni, doi cetățeni iranieni și un sirian.


Adulții au vârste cuprinse între 18 şi 59 de ani,  iar cei doi copii au 10, respectiv 11 ani. Şoferul autoturismului este un bărbat din Timiş, în vârstă de 42 de ani.

Totodată, s-a stabilit faptul că cetăţenii străini au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul cetățeanului român.

Oamenii legii fac acum cercetări în acest caz, pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat. Cei unsprezece au fost preluaţi de lucrători din cadrul Biroului pentru Imigrări Caraş-Severin. De asemenea, cetăţeanul român este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, iar autovehiculul a fost reținut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.