Alfred Simonis: „Este o poziţie rezonabilă faptul că Dragnea îşi asumă o...

Alfred Simonis: „Este o poziţie rezonabilă faptul că Dragnea îşi asumă o parte din vină”. Ce spune despre situaţia din filiala PSD Timiş

0
DISTRIBUIȚI
Alfred Simonis

Situaţia politică delicată de la nivel naţional a fost discutată în acestă seară la emisiunea PRESSALERT LIVE unde invitat a fost deputatul PSD, Alfred Simonis. Fostul consilier local al Timişoarei a fost optimist atunci când a făcut un scenariu al deznodământului de după şedinţa CEx a PSD.

Nu este foarte confortabilă situaţia. Nu suntem capabili să ne ocupăm de guvernarea acestei ţări. Suntem predispuşi să cădem în capcane. Avem a doua criză politică majoră în doar 9 luni după ce am câştigat alegerile la un scor confortabil. E posibil ca din şedinţa CEx să se iasă în unitate, să mergem mai departe cu programul de guvernare”, şi-a început discursul deputatul Alfred Simonis.

Invitatul PRESSALERT LIVE nu a putut să nu remarce faptul că Liviu Dragnea şi-a asumat parte de vină, un lucru neobişnuit pentru şeful PSD. „Poziţia preşedintelui partidului este una rezonabilă. Îşi asumă şi dânsul parte din vină pentru acest moment, ceea ce nu s-a întâmplat când a fost vorba de demiterea guvernului condus de Grindeanu.


Situaţiile sunt uşor diferite. Pe de o parte atunci nu exista o criză. Sorin Grindeanu nu încerca să schimbe vreun ministru. Există diferenţe majore între cele două puncte”, a declarat deputatul PSD. Cât despre actualul premier, Alfred Simonis a menţionat că este un tip extrem de hotărât. Nu pot estima dacă va ceda sau nu. Până la urmă partidul trebuie să fie consultat când se revocă sau se numesc miniştrii”.

În ceea ce priveşte situaţia miniştriilor pe care premierul Tudose i-a dorit înlocuiţi, Simmonis a fost de părere că situaţiile trebuie rezolvate în propria ogradă. „Nu cred că trebuie să vină comisari europeni sau ambasadori americani să ne spună cum să luăm deciziile în România, să ne dea direcţii pe care trebuie să le urmăm. Ne confruntăm cu o situaţie specială. Oameni care merg la UE şi discută, trebuie să meargă cu eticheta de urmărit penal. Cred că prezumţia de nevinovăţie ar trebui să funcţioneze. Ideal ar fi fost să nu se ajungă în această situaţie”, a declarat Alfred Simonis.

Deputatul PSD cred că este un exemplu de democraţie faptul că unii membrii PSD aspiră la postul lăsat vacant după demiterea lui Sorin Grindeanu. „Faptul că o poziţie care este liberă, cea de preşedinte a PSD Timiş, acest post a rămas vacant, nu mi se pare o tragedie că alţii vor săl ocupe, ci mi se pare o dovadă de democraţie. Atunci când s-ar anula decizia de suspendare a lui Grindeanu, acesta s-ar întoarce exact pe poziţia pe care a fost înaintea suspendării. Acum nu se vor face alegeri în nicio filială, e directivă naţională”, a specificat Alfred Simonis, aflat în studioul HDV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.