Alfred Simonis: „Robu încearcă să protejeze eventuale fapte de corupţie ale grupurilor...

Alfred Simonis: „Robu încearcă să protejeze eventuale fapte de corupţie ale grupurilor de interese”. Ce spune deputatul PSD despre comportamentul primarului Timişoarei

0
DISTRIBUIȚI

Unul dintre cei mai reactivi consilieri locali înainte de a pleca pe funcţia de deputat, Alfred Simonis are încredere în reprezentanţii de acum ai PSD-ului din cadrul Consiliului Local Timişoara. Chiar dacă volumul e redus şi atunci când cei mai mulţi s-ar aştepta la o reacţie publică din partea acestora, deputatul PSD este de părere că în timp se vor cizela.

Nici eu nu am fost vocal din prima mea zi în consiliul local. Mi-au trebuit chiar doi ani până să înţeleg cum funcţionează un sistem, dar mai ales o primărie în haos, cum e Primăria Timişoara. E greu să înţelegi ceva ilogic. Am mare încredere că în viitor colegii mei se vor preocupa mai mult şi va urma o activitate intensă a consilierilor locali PSD. 80% e o echipă nouă în consiliul local, poate că au nevoie de o perioadă până să comunice public. Sunt prezenţi şi implicaţi în activitatea consilului judeţean, nu toţi ne naştem comunicatori”, a fost de părere invitatul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară.

Revenind la modul de lucru al celor din Primăria Timişoara, Alfred Simonis a vorbit fără perdea despre acest subiect. „De foarte mult timp că lucrurile se întâmplă ilegal.


Există grupuri de interese care obţin autorizaţii după o zi, şi alţi oameni normali care nu obţin niciodată. Lucrurile se întâmplă după bunul plac a lui Nicolae Robu. Aşa se întâmplă tragedii, să existe drame, să sufere şoferii în trafic. Începând cu deturnări de fonduri, care au loc, cu studii de fezabilitate şi lucrări către firme de casă, iar acea firmă care a reabilitat poarta de intrare în Timişoara e o firmă de casă! Mai mult, nimeni nu are curajul să cerceteze firmele de casă ale PNL, ale lui Nicolae Robu. Din păcate trăim în această atmosferă în Timişoara şi vom mai trăi încă trei ani de zile”, a declarat Alfred Simonis.

De asemena, deputatul PSD crede că Nicolae Robu deţine cel puţin responsabilitatea morală în cazul tragediei în care a murit tânărul de 24 de ani, peste care s-a prăbuşit poarta de intrare în Timişoara. „Am văzut un primar fără niciun fel de empatie faţă de oamenii afectaţi, faţă de familia acestora. Pot să vă spun cu toată sinceritatea că măcar responsabilitate morală o poartă Nicolae Robu. Cea legală o vor stabili organele de anchetă. Responsabil moral va trebui să rămână, iar în mintea mea aşa este”, a menţionat la PRESSALERT LIVE Alfred Simonis.

În acelaşi mod tăios, deputatul PSD a continuat spunând că: „În primărie nu se respectă regulile. Cineva, la un moment dat, va plăti. Nicolae Robu are nimic sau foarte puţin în comun cu democraţia. Acest om nu poate să iubească pe altcineva în afară de propria persoană şi e foarte complicat să îşi asume vreo minimă vină în orice subiect. Nu am văzut o declaraţie în care să mărturisească faptul că a greşit ceva. Nu poate să recunoască o minimă eroare. Evident că presa trebuie să întrebe. După mintea lui Robu nu ar fi trebuit să se afle mai nimic, pot să vă spun că sunt foarte multe anchete care au dus la condamnări şi care au plecat de la anchete jurnalistice. Cred că Robu încearcă să protejeze eventuale fapte de corupţie ale grupurilor de interese, pentru că ele există, o spun cu toată responsabilitatea”, a susţinut deputatul PSD, Alfred Simonis, la PRESSALERT LIVE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.